11/11/2020 11/11/2020 Την Ιερά Σύνοδο της Κύπρου συγκαλεί πολύ σύντομα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από την Ιερά Αρχιεπισκοπή. Στη Σύνοδο αναμένεται να τεθούν επί τάπητος όλα τα θέματα που ταλανίζουν τον τελευταίο καιρό την εκκλησία της Κύπρου, με προεξάρχων το θέμα της μνημόνευσης του Μητροπολίτη Κιέβου κ. Επιφανίου. Στο μεταξύ, οι ίδιες πηγές,...
11 Νοεμβρίου, 2020 - 14:46
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2020 - 15:01

Ιερά Σύνοδο αναμένεται να συγκαλέσει ο Αρχιεπ. Κύπρου

Διαδώστε:
Ιερά Σύνοδο αναμένεται να συγκαλέσει ο Αρχιεπ. Κύπρου

Την Ιερά Σύνοδο της Κύπρου συγκαλεί πολύ σύντομα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από την Ιερά Αρχιεπισκοπή. Στη Σύνοδο αναμένεται να τεθούν επί τάπητος όλα τα θέματα που ταλανίζουν τον τελευταίο καιρό την εκκλησία της Κύπρου, με προεξάρχων το θέμα της μνημόνευσης του Μητροπολίτη Κιέβου κ. Επιφανίου.

Στο μεταξύ, οι ίδιες πηγές, τονίζουν ότι είναι εντελώς ανυπόστατος ο ισχυρισμός ότι ο Αρχιεπίσκοπος συγκάλεσε Συνοδικό Συλλείτουργο με αφορμή τα ονομαστήρία του.

“Ο Μακαριώτατος ποτέ δεν εόρτασε τα ονομαστήριά του με συνοδικό συλλείτουργο, ούτε προβλέπεται Συνοδικό Συλλείτουργο σε αυτή την περίπτωση. Ακόμη, δεν υπάρχει έθος να συλλειτουργούν μαζί του οι Συνοδικοί στα ονομαστήριά του, παρά μόνο οι βοηθοί του και αν έλθει κάποιος άλλος αρχιερέας τότε του επιτρέπει και συμμετέχει. Οι υπόλοιποι πάντοτε έρχονται στο επίσημο γεύμα που παραθέτει το μεσημέρι λόγω απόστασης”, επισημαίνουν.

Ανακοίνωση σχετικά με το πως θα εορτάσει φέτος τα ονομαστήρια του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου εξέδωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή.

“Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει ότι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, φέτος δε θα δεχθεί επισκέψεις με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του κατά την ερχόμενη Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020, ημέρα της εορτής τού Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για την ανάσχεση τού κορωνοϊού. Ο Μακαριώτατος θα χοροστατήσει αύριο Πέμπτη, στις 4.30 μ.μ. κατά τον Εσπερινό της εορτής και μεθαύριο Παρασκευή, θα προστεί τού αρχιερατικού συλλειτούργου, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου. Σημειώνεται ότι ανήμερα της εορτής, τα Γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής θα παραμείνουν κλειστά”, αναφέρει.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων