07/11/2022 07/11/2022 Εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ σήμερα, στις 06:40 το πρωί σε ηλικία 81 ετών, μετά από πολυετή μάχη που έδινε με τον καρκίνο. Στην εκδημία του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Κύπρου αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους Ιεράρχες της Κύπρου. Ο Μητροπολίτης Πάφου για τις τελευταίες ώρες του Αρχιεπισκόπου Μιλώντας στην Κρατική Τηλεόραση ο Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος, Τοποτηρητής του...
07 Νοεμβρίου, 2022 - 8:53

Ιεράρχες της Εκκλησίας της Κύπρου για την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου

Διαδώστε:
Ιεράρχες της Εκκλησίας της Κύπρου για την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου

Εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ σήμερα, στις 06:40 το πρωί σε ηλικία 81 ετών, μετά από πολυετή μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Στην εκδημία του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Κύπρου αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους Ιεράρχες της Κύπρου.

Ο Μητροπολίτης Πάφου για τις τελευταίες ώρες του Αρχιεπισκόπου

Μιλώντας στην Κρατική Τηλεόραση ο Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος, Τοποτηρητής του Θρόνου, εξέφρασε τη θλίψη του για το θάνατο του Αρχιεπισκόπου. «Τον είδα τελευταία φορά χθες γύρω στις 4,30 , ανέπνεε βαριά, κατάλαβε ποιος είμαι γιατί μου έκανε ένα νόημα και μετά έφυγα, δεν νόμιζα ότι θα έφευγε τόσο γρήγορα».

Όπως είπε, εξάντλησε όλα τα ιατρικά περιθώρια. «Υπήρξε παράδειγμα προς όλους καθώς, ζήτησε την όποια βοήθεια μπορούσε να δώσει η επιστήμη αλλά αντιμετώπιζε με υπομονή και θρησκευτική φιλοσοφία το τέλος». «Ευχαριστούμε τον Θεό που μας τον έδωσε, ειδικά στο τέλος έγινε παράδειγμα προς όλους εμάς» τόνισε.

Λεμεσού Αθανάσιος: “Να προσευχηθούμε για την ανάπαυση της ψυχής του”

Στην εκδημία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου αναφέρθηκε με δήλωση του στο ΡΙΚ και ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος«Να προσευχηθούμε να αναπαύσει ο Θεός τη ψυχή του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Πανιερώτατος.

Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας για την εκδημία του Αρχιεπισκόπου

Σε δήλωση του ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος ανέφερε: “Να ευχηθώ να κρατήσουμε στο επίπεδο που αρμόζει την εκκλησία και να μην την ρίξουμε στο πεζοδρόμιο με τις κινήσεις μας αυτή την περίοδο. Να είναι η εκκλησία που πρέπει να είναι μέσα στην κοινωνία και να εκπέμπει αυτό που πρέπει και όχι τίποτα άλλο. Αυτό που σκεφτόμουνα εγώ ήτανε να συγκρίνω την προσωπικότητα του με προηγούμενες προσωπικότητες Αρχιεπισκόπων που η εκκλησία της Κύπρου ευτύχησε να είχε όπως τον Μακάριο και τον Χρυσόστομο. Οι θέσεις που λάμβανε αντανακλούσαν όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε την καλύτερη των προθέσεων απέναντι στον Αρχιεπίσκοπο τον οποίο ονόμαζε ντόμπρο γιατί είχε το θάρρος να εκφράζει την άποψη του”.

Ταμασού: Είναι ώρες περισυλλογής

Από την πλευρά του μιλώντας σε κυπριακό μέσο ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαϊσας δήλωσε: “Είναι ώρα περισυλλογής και να θυμηθούμε όλοι τις καλές στιγμές και όσα προσέφερε αυτός ο άνθρωπος”, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του προς τους οικείους του μακαριστού Αρχιεπισκόπου και ευχόμενος ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων