03/02/2021 03/02/2021 Την Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021, ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος λειτούργησε και κήρυξε στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως, συμπαραστατούμενος από τους Πρωτοπρεσβύτερους Δημοσθένη Δημοσθένους, Μάριο Δημοσθένους και Σωκράτη Ανδρέου. Στο κήρυγμα του θείου λόγου, ο Θεοφιλέστατος επισήμανε το στίχο της ευαγγελικής περικοπής της Κυριακής του Ζακχαίου, «Ήλθε ο Υιός του ανθρώπου ζητήσαι και σώσαι...
03 Φεβρουαρίου, 2021 - 17:31
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2021 - 17:16

«Ήλθε ο Υιός του ανθρώπου ζητήσαι και σώσαι το απολωλός»

Διαδώστε:
«Ήλθε ο Υιός του ανθρώπου ζητήσαι και σώσαι το απολωλός»

Την Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021, ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος λειτούργησε και κήρυξε στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως, συμπαραστατούμενος από τους Πρωτοπρεσβύτερους Δημοσθένη Δημοσθένους, Μάριο Δημοσθένους και Σωκράτη Ανδρέου.

Στο κήρυγμα του θείου λόγου, ο Θεοφιλέστατος επισήμανε το στίχο της ευαγγελικής περικοπής της Κυριακής του Ζακχαίου, «Ήλθε ο Υιός του ανθρώπου ζητήσαι και σώσαι το απολωλός» (Λουκ. 15, 10).

Ο Χριστός, ο μέγας Αρχιερέας, μας αναζητά και μας υποδέχεται. Εμείς δηλώνουμε τη διάθεση, την προαίρεση και την ετοιμότητά μας να τον ακολουθήσουμε και να έρθουμε κοντά του.

Επισήμανε ο Επίσκοπος Γρηγόριος ότι η Εκκλησία μας, παρουσιάζοντας το γεγονός της μεταμέλειας του Ζακχαίου, μας προετοιμάζει να εισέλθουμε στις 21 Φεβρουαρίου στο Τριώδιο, μια περίοδο κατεξοχήν μετάνοιας στην πορεία μας για το Πάσχα (2 Μαΐου 2021), για να υποδεχθούμε μόνιμα στην ψυχή μας τον Αναστημένο Ιησού Χριστό.

Αναφέροντας την αξία της μεταμέλειας του ανθρώπου, παράδειγμα ο Ζακχαίος, τόνισε ότι αυτός, ένας τελώνης, δηλαδή φοροεισπράκτορας, ένα επάγγελμα το οποίο οι Ιουδαίοι θεωρούσαν ως επάγγελμα ιδιαίτερα αμαρτωλών ανθρώπων, δε δίστασε να εκφράσει τη μεταμέλειά του, να την εξομολογηθεί δημόσια, να προσφέρει τη μισή περιουσία του στους πτωχούς και να αναλάβει έμπρακτα την ευθύνη για τυχόν μεγαλύτερες από τις κανονικές φορολογίες που είχε εισπράξει.

Κάλεσε όλους τους πιστούς, τόσο τους εντός της Εκκλησίας, όσο και όλους όσοι, λόγω των μέτρων για την πανδημία (Κόβιτ-19), παρακολουθούσαν από το διαδίκτυο και το Ραδιόφωνο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής “Ο Αληθινός Λόγος” να προσευχηθούν για του διδασκάλους, τους γονείς, τους εφόρους και τους σπουδαστές όλων των βαθμίδων.

Τελέστηκαν εορτές και μνημόσυνα. Μεταξύ των κεκοιμημένων μνημονεύθησαν ο Χρύσανθος Αρχιερέας (πρώτος Μητροπολίτης Λεμεσού από την επανίδρυση της Μητροπόλεως στα νεότερα χρόνια), ο πρωθιερέας της ενορίας Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως π. Σπυρίδων Δημοσθένους και ο ιερέας του ναού των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας στην Κυθρέα, π. Γεώργιος Στυλιανού (9ήμερο μνημόσυνο).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων