21/02/2024 21/02/2024 Η Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου (Θ.Σ.Ε.Κ.), διοργάνωσε τη δεύτερη Ημερίδα Έρευνας Φοιτητών την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024. Στην Ημερίδα παρουσιάστηκαν πτυχιακές και διπλωματικές εργασίες από απόφοιτους του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Θεολογία» και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Εφαρμογές Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής στην Κοινότητα». Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου αναπτυξιακής ερευνητικής κουλτούρας της Θ.Σ.Ε.Κ. και...
21 Φεβρουαρίου, 2024 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2024 - 23:56

Ημερίδα έρευνας φοιτητών της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας της Κύπρου

Διαδώστε:
Ημερίδα έρευνας φοιτητών της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας της Κύπρου

Η Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου (Θ.Σ.Ε.Κ.), διοργάνωσε τη δεύτερη Ημερίδα Έρευνας Φοιτητών την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024.

Στην Ημερίδα παρουσιάστηκαν πτυχιακές και διπλωματικές εργασίες από απόφοιτους του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Θεολογία» και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Εφαρμογές Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής στην Κοινότητα».

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου αναπτυξιακής ερευνητικής κουλτούρας της Θ.Σ.Ε.Κ. και ήταν ανοικτή στο κοινό, με στόχο την προώθηση του ερευνητικού έργου των αποφοίτων της.

Σε καλωσόρισμά του ο Διευθυντής της Θ.Σ.Ε.Κ. Πρωτοπρεσβύτερος Κυπριανός Κουντούρης, συνεχάρη τους αποφοίτους, τους επόπτες των πτυχιακών και διπλωματικών εργασιών, όπως και τους διοργανωτές της Ημερίδας. Έκανε, επίσης, λόγο, για τη ζωή και το έργο του χαλκέντερου εκπαιδευτικού Χαράλαμπου Μαραθεύτη (1862-1929), ο οποίος παρέμεινε στις επάλξεις της εκπαίδευσης και της έρευνας μέχρι τα τέλη της ζωής του και στην οικία του οποίου στεγάζεται σήμερα τμήμα της Θ.Σ.Ε.Κ.

Στον χαιρετισμό της, η Δρ Όλγα Σολομώντος- Κουντούρη, Καθηγήτρια Αναπτυξιακής Ψυχολογίας και Προϊσταμένη του Γραφείου Ερευνών, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων της Θ.Σ.Ε.Κ., ανέφερε πως η Ημερίδα αποτελεί ένα σημαντικό επιστημονικό ορόσημο για τους φοιτητές, τις φοιτήτριες, τους αποφοίτους και τους καθηγητές της Θ.Σ.Ε.Κ. Εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή της για τις μεγάλες ερευνητικές επιτυχίες της Θ.Σ.Ε.Κ. κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν: την ολοκλήρωση και θετική αξιολόγηση δύο ερευνητικών έργων, τη σημείωση προόδου σε άλλα δύο έργα που θα ολοκληρωθούν το 2024, τη διοργάνωση τριήμερου Διεθνούς Θεολογικού Συνεδρίου το περασμένο φθινόπωρο, τη συμμετοχή των έξι μόνιμων μελών του ακαδημαϊκού προσωπικού της Θ.Σ.Ε.Κ. σε συνέδρια στην Κύπρο και στο εξωτερικό και τη δημοσίευση δεκαέξι μελετών τους, τη συμμετοχή τριών μεταπτυχιακών φοιτητών σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στη διοργάνωση του 19ου Διεθνούς Συνεδρίου του European Association for Research on Adolescence, που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2024 στη Λεμεσό.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας μίλησαν επίσης, η κ. Ιουλία Παπαγεώργη, Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, με τίτλο παρουσίασης «Ψυχολογία, Μουσική και Εκπαίδευση: Το Ταξίδι και οι Εμπειρίες μιας Ακαδημαϊκού στην Επιστημονική Έρευνα», όπως και ο Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σωτήριος Δεσπότης με τίτλο παρουσίασης «Οι Θεολογικές Σπουδές στην Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης».

Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με συζήτηση και απαντήθηκαν ερωτήματα σχετικά με τις έρευνες που παρουσιάστηκαν.

Ακολούθησε το κλείσιμο της Ημερίδας, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο, ο οποίος, όπως ανέφερε, εξεπλάγη θετικά από το επίπεδο των παρουσιάσεων, ευχόμενος κάθε επιτυχία στη Σχολή και στο ερευνητικό έργο των φοιτητών της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων