19/02/2023 19/02/2023 Ο Αρχιμανδρίτης Τυχικός Βρυώνης, o Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου και ο Επίσκοπος Αμαθούντος Νικόλαος απαρτίζουν το τριπρόσωπο από το οποίο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου θα αναδείξει τον επόμενο Μητροπολίτη Πάφου, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών στην μητροπολιτική περιφέρεια Πάφου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γενικός Έφορος Εκλογών της Μητρόπολης...
19 Φεβρουαρίου, 2023 - 19:45
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2023 - 20:24

«Κλείδωσε» το τριπρόσωπο για τη θέση του Μητροπολίτη Πάφου – Ο λόγος στην Ιερά Σύνοδο για νέο Μητροπολίτη Πάφου

Διαδώστε:
«Κλείδωσε» το τριπρόσωπο για τη θέση του Μητροπολίτη Πάφου – Ο λόγος στην Ιερά Σύνοδο για νέο Μητροπολίτη Πάφου

Ο Αρχιμανδρίτης Τυχικός Βρυώνης, o Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου και ο Επίσκοπος Αμαθούντος Νικόλαος απαρτίζουν το τριπρόσωπο από το οποίο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου θα αναδείξει τον επόμενο Μητροπολίτη Πάφου, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών στην μητροπολιτική περιφέρεια Πάφου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γενικός Έφορος Εκλογών της Μητρόπολης Πάφου, Ιωάννης Χαριλάου, το ποσοστό προσέλευσης ανέρχεται στο 25,92%.

Ο Αρχιμανδρίτης Τυχικός Βρυώνης και Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Πάφου έλαβε 6.664 ψήφους και ποσοστό 50,01%.

Ακολουθεί ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου, Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Κύπρου και Ηγούμενος της Μονής Απόστουλου Βαρνάβα, ο οποίος εξασφάλισε 3.996 ψήφους και ποσοστό 29,99% και ο Επίσκοπος Αμαθούντος Νικόλαος, με 1.942 ψήφους και ποσοστό 14,57%.

Εκτός τριπροσώπου μένει ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος, ο οποίος έλαβε 674 ψήφους ή ποσοστό 5,06%, καθώς και άλλα 26 άτομα που έλαβαν συνολικά 49 ψήφους ή ποσοστό 0,39%.

Η συμμετοχή των εκλογέων στη διαδικασία κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα, τα οποία ήταν αρκετά χαμηλότερα τόσο από τις δύο εκλογικές Κυριακές που προηγήθηκαν για τις Προεδρικές, όσο και από την εκλογή του τριπρόσωπου για το νέο Αρχιεπίσκοπο.

Ειδικότερα, η συμμετοχή των εκλογέων στη διαδικασία λίγα μόνο λεπτά πριν το κλείσιμο των καλπών ανερχόταν μόλις στο 25,04%, δηλαδή 13.519 ψήφισαν 168 Ακυρα 26 λευκα

Την Πέμπτη η Ιερά Σύνοδος θα επικυρώσει το Τριπρόσωπο

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Γεώργιος δήλωσε στο ΡΙΚ πως η Ιερά Σύνοδος θα συνέλθει την Πέμπτη για να επικυρώσει το τριπρόσωπο. Διευκρίνισε πως την ίδια μέρα θα οριστεί και η ημερομηνία που θα συγκληθεί εκ νέου η Ιερά σύνοδος για να επιλέξει τον Μητροπολίτη Πάφου.

H εκλογική διαδικασία σε όλη την μητροπολιτική περιφέρεια Πάφου διεξήχθη ομαλά, χωρίς να παρατηρηθεί οτιδήποτε που δεν ήταν διαχειρίσιμο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γενικός Έφορος Εκλογής, Γιάννος Χαριλάου.

Εξήρε την συνεργασία με την Έπαρχο Πάφου, Μαίρη Λάμπρου, την οποία χαρακτήρισε εξαιρετική για διεκπεραίωση του έργου με τον καλύτερο τρόπο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων