22/12/2020 22/12/2020 Η κυβέρνηση της Κύπρου έκανε δεκτή τελικά την πρόταση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου και αποφάσισε τη συμμετοχή πιστών στις Λειτουργίες των Χριστουγέννων και των Θεοφανίων. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα μετά το κρίσιμο Υπουργικό Συμβούλιο «αναγνωρίζοντας την ανάγκη των πιστών για εκκλησιασμό και δεδομένου ότι θα εφαρμοστεί αυστηρά το πρωτόκολλο, σε συνεργασία με την...
22 Δεκεμβρίου, 2020 - 13:03
Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2020 - 13:08

Κύπρος: Ανοικτές τελικά οι εκκλησίες τα Χριστούγεννα

Διαδώστε:
Κύπρος: Ανοικτές τελικά οι εκκλησίες τα Χριστούγεννα

Η κυβέρνηση της Κύπρου έκανε δεκτή τελικά την πρόταση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου και αποφάσισε τη συμμετοχή πιστών στις Λειτουργίες των Χριστουγέννων και των Θεοφανίων.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα μετά το κρίσιμο Υπουργικό Συμβούλιο «αναγνωρίζοντας την ανάγκη των πιστών για εκκλησιασμό και δεδομένου ότι θα εφαρμοστεί αυστηρά το πρωτόκολλο, σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, μόνο για τις 25 Δεκεμβρίου 2020 και την 6η Ιανουαρίου 2021, επιτρέπεται η λειτουργία χώρων θρησκευτικής λατρείας στην παρουσία πιστών με μέγιστο αριθμό παρευρισκόμενων τα 75 άτομα, με τήρηση του μέτρου ενός ατόμου ανά 3 τ.μ. και σύμφωνα με τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου. Εάν υπάρχει ανάγκη για εκκλησιασμό περισσότερων πιστών, συστήνεται όπως πραγματοποιηθούν τις πιο πάνω ημερομηνίες περισσότερες λειτουργίες».

Χθες, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης , κατά τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β, απέφυγε να γνωστοποιήσει τις προθέσεις της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι οι όποιες αποφάσεις αναφορικά με τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού θα ληφθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου για τις θέσεις της επιστημονικής ομάδας
Ο Αρχιεπίσκοπος έθεσε στον Πρόεδρος της Δημοκρατίας το θέμα της επαναλειτουργίας των ναών με την παρουσία πιστών ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αρμόδια πηγή ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε στον Αρχιεπίσκοπο πως δεν μπορεί να τοποθετηθεί επί του θέματος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων