05/02/2024 05/02/2024 Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε δεκτή η Αγία Ζώνη στο Παλαιό αεροδρόμιο της Λάρνακας σήμερα το πρωί. Το μοναδικό Θεομητορικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας κόμισε εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου όρους, ο Καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης Εφραίμ και την υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης...
05 Φεβρουαρίου, 2024 - 11:50
Τελευταία ενημέρωση: 05/02/2024 - 14:19

Κύπρος, αποστολή ope.gr: Με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή της Αγίας Ζώνης στο αεροδρόμιο της Λάρνακας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Κύπρος, αποστολή ope.gr: Με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή της Αγίας Ζώνης στο αεροδρόμιο της Λάρνακας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε δεκτή η Αγία Ζώνη στο Παλαιό αεροδρόμιο της Λάρνακας σήμερα το πρωί. Το μοναδικό Θεομητορικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας κόμισε εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου όρους, ο Καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης Εφραίμ και την υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τις προβλεπόμενες τιμές απέδωσε τιμητικό άγημα της Στρατονομίας της Εθνικής Φρουράς. 

Βίντεο από την υποδοχή της Αγίας Ζώνης στο Παλαιό αεροδρόμιο της Λάρνακας:

Αποστολή, Κύπρος: Ραφαήλ Γεωργιάδης, ope.gr

Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

Μετά την επίσημη υποδοχή αναπέμφθηκε δέηση στην Αγία Ζώνη εντός του αεροδρομίου της Λάρνακας. Κατά την υποδοχή παρέστησαν οι Μητροπολίτες Λεμεσού κ Αθανάσιος, Ταμσού και Ορεινής κ. Ησαϊας, Κιτίου κ. Νεκτάριος, οι Επίσκοποι Αμαθούντος κ. Νικόλαος και Νεαπόλεως κ. Πορφύριος, κληρικοί και πλήθος πιστών που έσπευσαν να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη από τις πρώτες ώρες της άφιξης της στην Κύπρο.

Η Αγία Ζώνη έφτασε στη μαρτυρική Μεγαλόνησο 34 χρόνια μετά την τελευταία της ευλογητική επίσκεψη. Η άφιξη της Αγίας Ζώνης γίνεται σε ένα έτος – ορόσημο για την Κύπρο καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή του 1974. Οι προσευχές και ελπίδες χιλιάδων Ελληνοκυπρίων προς την Παναγία είναι στραμμένες ιδιαίτερα προς τα Κατεχόμενα, εκεί που όλα τα ιερά του γένους μας στενάζουν και βοούν ζητώντας ελευθερία και δικαιοσύνη.

Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Αρχιμανδρίτη Εφραίμ για την “πρόθυμη ανταπόκριση του για την μεταφορά της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου πρώτα στη δική μας Μητρόπολη και ακολούθως σε άλλες Μητροπόλεις όπως Λεμεσού, Πάφου, Ταμασού με τελευταίο σταθμό τη Μητρόπολη Κιτίου”.

“Είναι ένα εξαιρετικό γεγονός αυτό που συμβαίνει για μας στην Κύπρο, γιατί είδαμε την ευσεβή ανταπόκριση του λαού και την αναμονή αυτής της μέρας, ώστε να έρθουν να προσκυνήσουν και να λάβουν τον αγιασμό, από αυτό το μεγάλο κειμήλιο της χριστιανοσύνης”, είπε.

Τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίση, εκπροσώπησε κατά την υποδοχή ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης. (Διαβάστε ΕΔΩ τα όσα δήλωσε).

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ ανέφερε ότι “είμαι πολύ συγκινημένος που βρίσκομαι στην Κύπρο με την Αγία Ζώνη. Η Αγία Ζώνη ήρθε στην Κύπρο πριν από 34 χρόνια και σήμερα έρχεται ξανά κατόπιν της προσκλήσεως του Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου”.

Πιστεύουμε, συνέχισε “δεν είναι τυχαία η παρουσία της Αγίας Ζώνης στην Κύπρο, φέτος που συμπληρώνονται 50 χρόνια από την εισβολή των Τούρκων στο νησί. Εμείς επειδή για τόσα πολλά χρόνια συνοδεύουμε την Αγία Ζώνη σε πολλές Μητροπόλεις τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος, βλέπουμε και είμαστε μάρτυρες των πολλών θαυμάτων που επιτελεί”.

Ευχήθηκε επίσης η παρουσία της Αγίας Ζώνης στην Κύπρο και στην Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου αλλά και σε όλο το νησί “να φέρει ειρήνη στις ψυχές μας, να φέρει πραγματικά μια ευλογία στην Κύπρο και να δώσει στο λαό αύξηση της πίστεως προς τον Χριστό, τον Υιό της και φεύγοντας και αναχωρούντες με την Αγία Ζώνη να σας αφήσουμε εν εταίρα μορφή”.

Πρώτος σταθμός παραμονής και ευλογίας της Αγίας Ζώνης θα είναι η ημικατεχόμενη Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου όπου θα παραμείνει προς προσκύνηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου έως και την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων