03/12/2022 03/12/2022 Την ώρα που οι υποψήφιοι για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές και τα επιτελεία τους ετοιμάζονται για την 18η Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία θα διεξαχθούν  οι εκλογές για την ανάδειξη τριπροσώπου, οι προετοιμασίες για την διεξαγωγή της διαδικασίας συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Αρχιεπισκοπικών Εκλογών κ. Ιωάννη Χαριλάου οι προκαταρκτικοί εκλογικοί κατάλογοι...
03 Δεκεμβρίου, 2022 - 9:16

Κύπρος – Αρχιεπισκοπικές εκλογές: Σε ενορίες και κοινότητες την Δευτέρα οι εκλογικοί κατάλογοι

Διαδώστε:
Κύπρος – Αρχιεπισκοπικές εκλογές: Σε ενορίες και κοινότητες την Δευτέρα οι εκλογικοί κατάλογοι

Την ώρα που οι υποψήφιοι για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές και τα επιτελεία τους ετοιμάζονται για την 18η Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία θα διεξαχθούν  οι εκλογές για την ανάδειξη τριπροσώπου, οι προετοιμασίες για την διεξαγωγή της διαδικασίας συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Αρχιεπισκοπικών Εκλογών κ. Ιωάννη Χαριλάου οι προκαταρκτικοί εκλογικοί κατάλογοι είναι έτοιμοι και θα δοθούν εντός του Σαββατοκυρίακου στις αρχιερατικές επαρχίες έτσι ώστε την ερχόμενη Δευτέρα να σταλούν σε όλες τις ενορίες και κοινότητες.

“Αυτοί οι κατάλογοι θα περιέχουν μόνο κάποια στοιχεία τα οποία επιτρέπονται από την επίτροπο προστασίας προσωπικών δεδομένων. Θα βρίσκεται στα χέρια εξουσιοδοτημένου πάντα προσώπου σε κάθε ενορία ή κοινότητα και όποιος ενδιαφέρεται να δει κατά πόσο είναι μέσα το όνομα του θα πρέπει να πηγαίνει προσωπικά να το ζητεί και θα βλέπει για το όνομά του και μόνο.

Ο κ. Ιωάννης Χαριλάου 

Παράλληλα, αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα να είναι έτοιμη και η διαδικτυακή πλατφόρμα. “Εκεί ο καθένας θα βάζει την ταυτότητά του , θα βάζει και την ημερομηνία γέννησης του και θα βλέπει και που ψηφίζει και κατά πόσον είναι μέσα στον κατάλογο”, ανέφερε.

Τα 942 εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν είτε σε ιερούς ναούς είτε σε σχολεία.

Κωνσταντίας: Δεν μπορεί να υπάρξει παρέμβαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Σχετικά με τα όσα ακούγονται για την ανάμιξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου, σε συνέντευξη του στη Cyprus Times ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, υποψήφιος ο ίδιος για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο, εκφράζει την εκτίμηση ότι δε μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε παρέμβαση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην εκλογική διαδικασία.

“Η σύντομη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Κύπρο για την εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου δεν πρέπει να συνδέεται με την διαδικασία εκλογής του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου. Δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε παρέμβαση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην όλη διαδικασία”, ανέφερε.

Διαβάστε επίσης: Σκέψεις για αναθεώρηση του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου μετά την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων