26/11/2022 26/11/2022 Σε αγώνα δρόμου, ώστε οι Αρχιεπισκοπικές εκλογές στην Κύπρο να διεξαχθούν ομαλά στις 18 Δεκεμβρίου 2022, επιδίδεται ο Έφορος Εκλογών σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας και τους Επάρχους. Την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 αρχίζει και η εκτύπωση των ψηφοδελτίων τα οποία θα περιλαμβάνουν τη φωτογραφία και το όνομα των έξι υποψήφιων Ιεραρχών...
26 Νοεμβρίου, 2022 - 13:05
Τελευταία ενημέρωση: 26/11/2022 - 12:44

Κύπρος: Αρχίζει τη Δευτέρα η εκτύπωση των ψηφοδελτίων με τους έξι υποψήφιους των Αρχιεπισκοπικών εκλογών

Διαδώστε:
Κύπρος: Αρχίζει τη Δευτέρα η εκτύπωση των ψηφοδελτίων με τους έξι υποψήφιους των Αρχιεπισκοπικών εκλογών

Σε αγώνα δρόμου, ώστε οι Αρχιεπισκοπικές εκλογές στην Κύπρο να διεξαχθούν ομαλά στις 18 Δεκεμβρίου 2022, επιδίδεται ο Έφορος Εκλογών σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας και τους Επάρχους. Την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 αρχίζει και η εκτύπωση των ψηφοδελτίων τα οποία θα περιλαμβάνουν τη φωτογραφία και το όνομα των έξι υποψήφιων Ιεραρχών που διεκδικούν τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο.

Οι διαδικασίες μέχρι στιγμής κυλούν ομαλά και σε περίπτωση που δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός ενστάσεων, τότε οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά στην ημέρα που προγραμματίστηκαν.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η προεκλογική μάχη των Ιεραρχών οι οποίοι με συγκεντρώσεις, κηρύγματα και συνεντεύξεις που δίνουν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, θέλουν να πείσουν τους πιστούς να τους στηρίξουν. Σε εξέλιξη βρίσκεται και μια τιτάνια προσπάθεια των εκλογικών επιτελείων σε οργανωτικό επίπεδο με τηλεφωνήματα σε πολίτες και συναντήσεις σε σπίτια. Υποστηρικτές οργανώνουν παράλληλα προεκλογικούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε μια προσπάθεια να αυξήσουν και το ποσοστό τα ποσοστά τους στις δεξαμενές των νεαρότερων σε ηλικία ψηφοφόρων.

Η μάχη σε πρώτο χρόνο εστιάζει στην προσπάθεια των Ιεραρχών να εισέλθουν στο τριπρόσωπο. Ένας εκ των τριών πρώτον σε σταυρούς, θα είναι εν τέλει ο εκλεκτός της Ιεράς Συνόδου σε μια δεύτερη διαδικασία που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Στις δημοσκοπήσεις φαίνεται να προηγείται ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, ενώ θέση στο τριπρόσωπο φαίνεται πως διεκδικούν με αξιώσεις οι Μητροπολίτες Ταμασού Ησαϊας, Πάφου Γεώργιος και Αμμοχώστου Βασίλειος.

Όλοι επιθυμούν να συγκεντρώσουν το μέγιστο δυνατό ποσοστό στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας ώστε να ενδυναμώσουν την επιχειρηματολογία τους εντός της Ιεράς Συνόδου στο δεύτερο στάδιο. Οι ισορροπίες στην Ιερά Σύνοδο παραμένουν επί του παρόντος λεπτές για όλους τους υποψηφίους.

Πηγή: Alphanews Κύπρου

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων