25/05/2023 25/05/2023 Η τροπολογία επιτρέπει στους ιεράρχες και κληρικούς της Εκκλησίας της Κύπρου, τις εξομολογήσεις και συμβουλές προς τους ομοφυλόφιλους ή άτομα με άλλες προτιμήσεις. Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Κυπριακής Βουλής η πρόταση νόμου η οποία εμμέσως ποινικοποιεί τις «θεραπείες μεταστροφής». Την πρόταση νόμου καταψήφισαν οι βουλευτές του ΕΛΑΜ, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους και ο...
25 Μαΐου, 2023 - 21:50
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2023 - 21:44

Κύπρος: Έμμεση ποινικοποίηση των «θεραπείων» μεταστροφής μετά τις αντιδράσεις της Ιεράς Συνόδου

Διαδώστε:
Κύπρος: Έμμεση ποινικοποίηση των «θεραπείων» μεταστροφής μετά τις αντιδράσεις της Ιεράς Συνόδου

Η τροπολογία επιτρέπει στους ιεράρχες και κληρικούς της Εκκλησίας της Κύπρου, τις εξομολογήσεις και συμβουλές προς τους ομοφυλόφιλους ή άτομα με άλλες προτιμήσεις.

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Κυπριακής Βουλής η πρόταση νόμου η οποία εμμέσως ποινικοποιεί τις «θεραπείες μεταστροφής».

Την πρόταση νόμου καταψήφισαν οι βουλευτές του ΕΛΑΜ, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους και ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Παύλος Μυλωνάς. Οι υπόλοιποι βουλευτές υπερψήφισαν την πρόταση νόμου.

Σημειώνεται ότι η τροπολογία που κατέθεσαν ο ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ, το ΕΛΑΜ, η ΔΗΠΑ και η ΕΔΕΚ, επιτρέπει στους ιεράρχες και κληρικούς τις εξομολογήσεις και συμβουλές προς τους ομοφυλόφιλους ή άτομα με προτιμήσεις. Την κατάθεση της τροπολογίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών, Νίκος Τορναρίτης, με την οποία συμφωνεί και η Εκκλησία της Κύπρου. Η τροπολογία έρχεται ως συνέχεια της πρόσφατης ανακοίνωσης της Ιεράς Συνόδου, η οποία ανάμεσα σε άλλα ανέφερε ότι το φύλο δεν είναι στοιχείο επιλογής.

Εκκλησία της Κύπρου: Λέει “όχι” στην ποινικοποίηση της ελεύθερης θρησκευτικής έκφρασης – Αντίδραση στην πρόταση νόμου για τον Ποινικό Κώδικα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων