18/11/2021 18/11/2021 Εν μέσω αναστάσιμου κλίματος, οι εκτοπισμένοι της κωμόπολης της Λύσης εόρτασαν την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021, το δικό τους Όσιο ασκητή της Μεσαορίας, τον Άγιο Ευφημιανό, ο οποίος βίωσε το ιερό Ευαγγέλιο και κατεξοχήν το εκούσιο πάθος και την τριήμερη Ανάσταση του Ιησού Χριστού, αγωνιζόμενος με ταπείνωση για την επουράνιο μόνιμη πατρίδα. Ο εορτασμός έγινε...
18 Νοεμβρίου, 2021 - 19:45
Τελευταία ενημέρωση: 18/11/2021 - 20:58

Κύπρος: Εόρτασαν τον Άγιο Ευφημιανό οι εκτοπισμένοι της Λύσης

Διαδώστε:
Κύπρος: Εόρτασαν τον Άγιο Ευφημιανό οι εκτοπισμένοι της Λύσης

Εν μέσω αναστάσιμου κλίματος, οι εκτοπισμένοι της κωμόπολης της Λύσης εόρτασαν την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021, το δικό τους Όσιο ασκητή της Μεσαορίας, τον Άγιο Ευφημιανό, ο οποίος βίωσε το ιερό Ευαγγέλιο και κατεξοχήν το εκούσιο πάθος και την τριήμερη Ανάσταση του Ιησού Χριστού, αγωνιζόμενος με ταπείνωση για την επουράνιο μόνιμη πατρίδα.

Ο εορτασμός έγινε στο νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ευφημιανού, τον οποίο ανήγειρε η αγάπη των Λυσιωτών, παρά το χωριό Κόρνος στην επαρχία της Λάρνακας.

 

 

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο. Τον Επίσκοπο Μεσαορίας πλαισίωσαν ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ανδρέας Πίττας από το Δαυλό και ο Διάκονος π. Ανδρέας Ματέι. Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος, για το ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής του Καλού Σαμαρείτη, αναφέρθηκε στη μεγάλη αγάπη του Ιησού Χριστού για το ανθρώπινο γένος. Έτσι, ο Ιησούς Χριστός ως ο Καλός Σαμαρείτης της παραβολής, φροντίζει, περιθάλπει με σεβασμό και διάκριση τους τραυματισμένους πιστούς, τους οποίους οδηγεί στο πανδοχείο της παραβολής, δηλαδή την Εκκλησία, για να είναι σε μέρος ασφαλές και να έχουν τη συνεχή φροντίδα της με τα μυστήριά της, δείχνοντας ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ο πλησίον μας, γι’ αυτό πρέπει να αντιμετωπίζεται με την αγάπη μας.

 

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο Επίσκοπος Μεσαορίας αναφέρθηκε στην κατάσταση που ευρίσκονται σήμερα οι ναοί και τα εξωκκλήσια της Λύσης. Η συνεργασία όλων με ενότητα και αγάπη είναι απαραίτητη, για να έρθει και η ποθητή ελευθερία και επιστροφή όλων των εκτοπισμένων στην πατρώα γη μας.

 

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσοαρίας ευχαριστήσε όλους τους Λυσιώτες για τη συνεργασία, το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Λύσης, όλα τα οργανωμένα σύνολα της κωμοπόλεως, την Εκκλησιαστική Επιτροπή του εξωκκλησιού του Αγίου Ευφημιανού στον Κόρνο, τον Πρόεδρο κ. Ανδρέα Τοφιά και τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Παναγίας της Λύσης.

 

Όλως ιδιαιτέρως ο Επίσκοπος ευχαρίστησε τον κ. Πανίκο Παναγίδη για τη συνεργασία και τον κόπο που υποβάλλεται με επιμέλεια να μεταφέρει τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Λύσης, η οποία προσωρινά φυλάσσεται με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγλαντζιάς όπου λειτουργεί ο Ιερέας της κωμόπολης Λύσης, Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Καπαρής.

 

 

Την προτεραία, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Τριμυθούντος κ. Βαρνάβα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων