04/12/2022 04/12/2022 Στο Στρατόπεδο «ΑΝΤΓΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΚΑΛΜΠΟΥΡΤΖΗ» στο Δελίκηπο της Λάρνακας Κύπρου, πραγματοποιήθηκε ο επίσημος εορτασμός της Αγίας Μεγαλομάρτυρας Βαρβάρας, Προστάτιδας του Όπλου του Πυροβολικού. Στην τελετή εορτασμού παρευρέθηκαν, ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, το μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας της Βουλής κ. Γιώργος Κάρουλας, ο...
04 Δεκεμβρίου, 2022 - 17:27
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2022 - 17:28

Κύπρος: Εορτή της Αγίας Βαρβάρας σε Στρατόπεδο στο Δελίκηπο

Διαδώστε:
Κύπρος: Εορτή της Αγίας Βαρβάρας σε Στρατόπεδο στο Δελίκηπο

Στο Στρατόπεδο «ΑΝΤΓΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΚΑΛΜΠΟΥΡΤΖΗ» στο Δελίκηπο της Λάρνακας Κύπρου, πραγματοποιήθηκε ο επίσημος εορτασμός της Αγίας Μεγαλομάρτυρας Βαρβάρας, Προστάτιδας του Όπλου του Πυροβολικού.

Στην τελετή εορτασμού παρευρέθηκαν, ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, το μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας της Βουλής κ. Γιώργος Κάρουλας, ο Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Λουκάς Χατζήμιχαηλ, η αντιπρόσωπος του Πρέσβη της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Κύπρο, κα. Βαρβάρα Σεφεριάδου, Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών, ο Διοικητής Πυροβολικού του ΓΕΕΦ, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των άλλων Όπλων και Κλάδων της Εθνικής Φρουράς.

Ο Διοικητής Πυροβολικού του ΓΕΕΦ, στην Ημερήσια Διαταγή του, ανέφερε ότι παρά την τεχνολογική εξέλιξη, τον υβριδικό χαρακτήρα του σύγχρονου πεδίου της μάχης και τις νέες ασύμμετρες απειλές που ενσωματώνονται πλέον σ’ αυτόν, κυρίαρχος στο πεδίο της μάχης θα συνεχίσει να είναι ο ίδιος ο άνθρωπος και προς τούτο προτρέπει τους πυροβολητές, με τις γνώσεις τους να κυριαρχήσουν των οπλικών συστημάτων, με εκπαίδευση, μεθοδικότητα, ευελιξία, προσαρμοστικότητα και επαγρύπνηση.

Σημείωσε επίσης ότι, αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις και εξελίξεις της περιόδου που διανύουμε, τόσο στο γεωπολιτικό, όσο και στο επιχειρησιακό περιβάλλον, το Πυροβολικό, με βάση το στρατηγικό σχεδιασμό της Εθνικής Φρουράς και το πρόγραμμα αμυντικής θωράκισης, αναβαθμίζεται, με τον εκσυγχρονισμό υφισταμένων οπλικών συστημάτων και την προμήθεια νέων σύγχρονων, στα οποία οι Πυροβολητές καλούνται να προσδώσουν υπεραξία.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το Πυροβολικό, ως το κυριότερο μέσο υποστήριξης της Εθνικής Φρουράς, όταν απαιτηθεί είναι έτοιμο να ανταποκριθεί πλήρως στην αποστολή του, έχοντας τις ευλογίες της Προστάτιδάς του, Αγίας Βαρβάρας.

Στο πλαίσιο της τελετής, διοργανώθηκε στατική έκθεση στην οποία παρουσιάστηκαν τα οπλικά συστήματα και δυνατότητες του Πυροβολικού, ενώ σε έκθεση φωτογραφίας παρουσιάστηκε η εξέλιξη του Πυροβολικού από δημιουργίας του μέχρι σήμερα.

Επίσης στον εορτασμό συνέβαλαν και οι Σελίδες Ιστορικής Μνήμης και Αναπαράστασης (Σ.ΙΜ.Α), με ιστορική έκθεση μοντέλων και διοραμάτων πυροβόλων της Εθνικής Φρουράς. Ως είθισται στον εορτασμό της Αγίας Βαρβάρας, προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους, οι παραδοσιακοί λουκουμάδες.

 

  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων