09/04/2019 09/04/2019 Τον επαναπατρισμό της εικόνας της ομώνυμης ενοριακής εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου Καραβά γιόρτασαν την Κυριακή, 7 Απριλίου 2019, οι Καραβιώτες στην προσφυγιά. Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Ιερά Μητρόπολη Κερύνειας, σε συνεργασία με τις Εκκλησιαστικές Επιτροπές των ναών Αγίας Ειρήνης, Αγίου Γεωργίου και Παναγίας Ευαγγελίστριας Καραβά, τέλεσαν στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Έγκωμης αρχιερατική Θεία Λειτουργία,...
09 Απριλίου, 2019 - 21:38
Τελευταία ενημέρωση: 09/04/2019 - 21:39

ΚΥΠΡΟΣ: Επαναπατρίστηκε κλεμμένη Εικόνα μετά την εισβολή

Διαδώστε:
ΚΥΠΡΟΣ: Επαναπατρίστηκε κλεμμένη Εικόνα μετά την εισβολή

Τον επαναπατρισμό της εικόνας της ομώνυμης ενοριακής εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου Καραβά γιόρτασαν την Κυριακή, 7 Απριλίου 2019, οι Καραβιώτες στην προσφυγιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Ιερά Μητρόπολη Κερύνειας, σε συνεργασία με τις Εκκλησιαστικές Επιτροπές των ναών Αγίας Ειρήνης, Αγίου Γεωργίου και Παναγίας Ευαγγελίστριας Καραβά, τέλεσαν στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Έγκωμης αρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία έγινε δέηση επιστροφής στον Καραβά, μνημόσυνο κεκοιμημένων Καραβιωτών και ευλογία της επαναπατρισθείσας εικόνας του Αγίου Γεωργίου Καραβά. Η Θεία Λειτουργία ολοκληρώθηκε με πανηγυρική λιτανεία της εικόνας.

Η έκθεση της εικόνας του Αγίου Γεωργίου σε προσκύνημα αποτελούσε επιθυμία και παράκληση των Καραβιωτών από την ημέρα που επαναπατρίσθηκε.

Η εικόνα του Αγίου Γεωργίου ανήκει στην ομώνυμη εκκλησία στη γειτονιά Μεζερέ του Καραβά. Η εικόνα κλάπηκε από Τούρκο αρχαιοκάπηλο μετά την εισβολή και κατέληξε στα χέρια συλλέκτη στην Ελβετία. Εκεί εντοπίστηκε και η Ιερά Αρχιεπισκοπή, μέσω της αντιπροσωπείας της στις Βρυξέλλες, ήρθε σε επαφή με τον Ελβετό συλλέκτη, ο οποίος μόλις ενημερώθηκε πως η εικόνα είχε κλαπεί κατά την εισβολή, την επέστρεψε στους νόμιμους κατόχους. Η εικόνα έφτασε στην Κύπρο τον Σεπτέμβριο του 2018.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ / sigmalive

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων