01/09/2021 01/09/2021 Εγκύκλιο για την ημέρα που γίνεται ειδική μνεία και προσευχή για το «περιβάλλον στοιχείο και την ευστάθεια πάσης της κτίσεως» εξέδωσε η Εκκλησία της Κύπρου. Στην Ελλάδα, η  Εκκλησία μας έχει ορίσει αυτό να γίνεται με την Αρχή της Ινδίκτου, την 1η Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, στην Κύπρο η Εκκλησία έχει καθιερώσει την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου να...
01 Σεπτεμβρίου, 2021 - 12:31
Τελευταία ενημέρωση: 01/09/2021 - 15:56

Κύπρος: Η Ιερά Σύνοδος προσεύχεται για το περιβάλλον

Διαδώστε:
Κύπρος: Η Ιερά Σύνοδος προσεύχεται για το περιβάλλον

Εγκύκλιο για την ημέρα που γίνεται ειδική μνεία και προσευχή για το «περιβάλλον στοιχείο και την ευστάθεια πάσης της κτίσεως» εξέδωσε η Εκκλησία της Κύπρου. Στην Ελλάδα, η  Εκκλησία μας έχει ορίσει αυτό να γίνεται με την Αρχή της Ινδίκτου, την 1η Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, στην Κύπρο η Εκκλησία έχει καθιερώσει την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου να αναπέμπονται οι δεήσεις προς τον Θεό τόσο για προστασία όσο και για αποτροπή περιβαλλοντικών καταστροφών, οπότε αυτό το μήνυμα θα αναγνωσθεί την Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου. 

Εξάλλου, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο η θεολογία μας δεν θεωρεί το περιβάλλον ως ξένο σώμα ή αποκομμένο από το ζωντανό σώμα της Εκκλησίας, αλλά σώμα ζώντος Χριστού.

Διαβάστε την εγκύκλιο:

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων