11/06/2021 11/06/2021 Εγκύκλιο με αφορμή τη συμπλήρωση 47 χρόνων από την τραγωδία της Κύπρου εξέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος και τον Μαραθώνιο Αγάπης Αγνοουμένων που γίνεται έτσι ώστε οι νεκροί της Μεγαλονήσου να βρουν, έστω και καθυστερημένα, την ανάπαυση τους. “Πονούμε για τους άλκιμους νέους μας, που παραμένουν ακόμα αγνοούμενοι. Μέσα μας αισθανόμεθα μια βαθιά οδύνη να...
11 Ιουνίου, 2021 - 10:44
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2021 - 10:24

ΚΥΠΡΟΣ: Μαραθώνιος Αγάπης για την ανεύρεση των Αγνοουμένων

Διαδώστε:
ΚΥΠΡΟΣ: Μαραθώνιος Αγάπης για την ανεύρεση των Αγνοουμένων

Εγκύκλιο με αφορμή τη συμπλήρωση 47 χρόνων από την τραγωδία της Κύπρου εξέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος και τον Μαραθώνιο Αγάπης Αγνοουμένων που γίνεται έτσι ώστε οι νεκροί της Μεγαλονήσου να βρουν, έστω και καθυστερημένα, την ανάπαυση τους.

“Πονούμε για τους άλκιμους νέους μας, που παραμένουν ακόμα αγνοούμενοι. Μέσα μας αισθανόμεθα μια βαθιά οδύνη να διαπερνά την ύπαρξή μας. Ο τραγικός πόνος των Γονέων και των Συγγενών τους, οι οποίοι νυχθημερόν βασανίζονται αναπολώντας τη μορφή του αγνοούμενου παιδιού, αδελφού ή συζύγου τους μας συγκλονίζει”, τονίζει ο Μακαριώτατος ενώ αναφορά κάνει και στις προσπάθειες που οφείλουν να κάνουν από κοινού Εκκλησία και Πολιτεία ώστε να αναγκάσουν την Τουρκία να σεβαστεί την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κι έτσι να μπορέσουν να βρουν τα οστά και του τελευταίου αγνοούμενου.

Η Εκκλησία της Κύπρου συνεργάζεται στενά με την Επιτροπή του «Παγκύπριου Ταμείου Μαραθωνίου Αγάπης Αγνοουμένων» η οποία διοργανώνει και εφέτος τον 36ο Μαραθώνιο Αγάπης Αγνοουμένων από την 7η μέχρι και τη 13η Ιουνίου. Για τον σκοπό αυτό κατά τη Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί την Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021, θα αναπεμφθεί δέηση σε όλους τους ιερούς ναούς «ὑπέρ τῆς ἀνευρέσεως καί διακριβώσεως τῆς ζωῆς τῶν ἀγνοουμένων ἡμῶν». “Ως εκ τούτου, καλούμε τους πιστούς μας, όπως συμμετάσχουν συμπροσευχόμενοι ενθέρμως στις δεήσεις αυτές της Μητρός Εκκλησίας για τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων μας”, αναφέρει ο Μακαριώτατος.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ

Δέηση για την ανεύρεση των Αγνοουμένων στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας

Την Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021 και ώρα 9 π.μ., τελέστησε στο πλαίσιο του 36ου Μαραθωνίου Αγάπης Αγνοουμένων στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας Τρισάγιο για τους Πεσόντες της τουρκικής εισβολής και Δέηση για ανεύρεση των Αγνοουμένων.

Του Τρισαγίου και της Δέησης προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ο οποίος ανέγνωσε και το χαιρετισμό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου. Χαιρετισμό απήυθυναν επίσης ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αγνοουμένων κ. Νίκος Σεργίδης και ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων