27/06/2022 28/06/2022 Σε κλίμα συγκίνησης και με τη δέουσα ιεροπρέπεια, το Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022, πραγματοποιήθηκε ο Θ΄ Εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο κατεχόμενο Έξω Μετόχι και εορτάστηκε εκ μεταθέσεως η μνήμη του Αγίου Γεωργίου. Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Θωμά Κωστή και...
27 Ιουνίου, 2022 - 21:54
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2022 - 4:56

Κύπρος: Πλήθος εκτοπισμένων εκκλησιάστηκαν στο κατεχόμενο Έξω Μετόχι

Διαδώστε:
Κύπρος: Πλήθος εκτοπισμένων εκκλησιάστηκαν στο κατεχόμενο Έξω Μετόχι

Σε κλίμα συγκίνησης και με τη δέουσα ιεροπρέπεια, το Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022, πραγματοποιήθηκε ο Θ΄ Εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο κατεχόμενο Έξω Μετόχι και εορτάστηκε εκ μεταθέσεως η μνήμη του Αγίου Γεωργίου.

Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Θωμά Κωστή και το Διάκονο π. Ανδρέα Ματέι.

Αρκετός ήταν ο αριθμός των εκτοπισμένων Έξω Μετοχίου, οι οποίοι ζουν διασκορπισμένοι σε διάφορα μέρη της ελεύθερης Κύπρου, που μαζεύτηκαν και προσήλθαν ταπεινά στο μεγαλοπρεπή ναό του Αγίου Γεωργίου, για να δοξολογήσουν το Θεό, να συμπροσευχηθούν και να μνημονεύσουν τους κεκοιμημένους οικείους και συγγενείς τους.

Στο κήρυγμα του θείου λόγου, ο Θεοφιλέστατος επισήμανε τη σημασία της σύναξης και της συμμετοχής των πιστών στις αγιαστικές πράξεις της Εκκλησίας και ιδιαίτερα στη Θεία Λειτουργία, όπου καλούμαστε με φόβο Θεού και συνείδηση να μετέχουμε του αχράντου Σώματος και του τιμίου Αίματος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Τόνισε ότι η Εκκλησία προσεύχεται για όλο τον κόσμο γι’ αυτό και το δισκάριο, πάνω στο οποίο ο επίσκοπος και ο ιερέας βγάζουν μερίδες μνημονεύοντας ονόματα ζώντων και τεθνεώτων, είναι στρογγυλό, για να καταλάβουμε ότι η αγκαλιά της Εκκλησίας ενσωματώνει ολόκληρο τον κόσμο.

Επίσης, ο Μεσαορίας Γρηγόριος συνεχάρη και ευχαρίστησε τους Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους, όλους τους συντελεστές και τα οργανωμένα σύνολα που προσέφεραν τον καλύτερό τους εαυτό για την οργάνωση του εκκλησιασμού αλλά και που συνεχώς ενδιαφέρονται και μεριμνούν για τον ευπρεπισμό της Εκκλησίας του χωριού τους.

Δεν παρέλειψε να μεταφέρει τις πατρικές ευχές και την αγάπη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, εξ ονόματος του οποίου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε Δέηση υπέρ υγείας των εκτοπισμένων Εξομετοχιτών, καθώς και των πυρόπληκτων εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε πριν λίγες ημέρες στην Καντάρα της οροσειράς του Πενταδακτύλου. Επίσης, τελέστηκε Αρτοκλασία και Ιερά Μνημόσυνα πάντων των κεκοιμημένων κατοίκων της κοινότητας Έξω Μετοχίου.

Ακολούθως, τελέστηκε λιτανεία πέριξ του Ιερού Ναού, επικαλούμενοι όλοι τις πρεσβείες του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου προς τον Κύριο και Λυτρωτή των ψυχών και των σωμάτων ημών, Ιησού Χριστό. Ακολούθησε η φύτευση ελιάς, ευλογία του Μακαριωτάτου, στο προαύλιο του Ναού. Κατά τη φύτευση χρησιμοποιήθηκε και αγιασμός που τελέστηκε το πρωί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων