22/11/2021 22/11/2021 Τη μεγάλη Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου εόρτασαν οι καθηγητές και οι μαθητές του Λυκείου Κύκκου Α, στο πανηγυρίζον παρεκκλήσι που βρίσκεται στην αυλή του σχολείου. Το Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021, τελέστηκε αγρυπνία, στον Πανηγυρικό Εσπερινό της οποίας χοροστάτησε ο Επόσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, συμπαραστατούμενος από τον Οικον. π. Νικόλαο Κούτσιο και τον Διάκονο...
22 Νοεμβρίου, 2021 - 19:05
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2021 - 18:46

ΚΥΠΡΟΣ: Τα Εισόδια στο παρεκκλήσι του Λυκείου Κύκκου Α΄

Διαδώστε:
ΚΥΠΡΟΣ: Τα Εισόδια στο παρεκκλήσι του Λυκείου Κύκκου Α΄

Τη μεγάλη Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου εόρτασαν οι καθηγητές και οι μαθητές του Λυκείου Κύκκου Α, στο πανηγυρίζον παρεκκλήσι που βρίσκεται στην αυλή του σχολείου.

Το Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021, τελέστηκε αγρυπνία, στον Πανηγυρικό Εσπερινό της οποίας χοροστάτησε ο Επόσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, συμπαραστατούμενος από τον Οικον. π. Νικόλαο Κούτσιο και τον Διάκονο π. Ανδρέα Ματέι.

Προεξάρχων της πανηγύρεως ήταν ο Λυκειάρχης της σχολικής μονάδας κ. Δημήτρης Ταλιαδώρος.

 

 

Στο κήρυγμα του θείου λόγου ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής και στο ρόλο της Υπεραγίας Θεοτόκου στο σωτηριολογικό έργο του Τριαδικού Θεού. Την ονομάζουμε «καθαρώτατο ναό» στο Κοντάκιο της εορτής επειδή αξιώθηκε να δεχθεί στα σπλάχνα της τον Υιό του Θεού για τη σωτηρία όλου του κόσμου. Η Υπεραγία Θεοτόκος είναι για όλους μας πρότυπο ταπείνωσης, σεμνότητας και υπακοής στο θέλημα του Θεού γι΄ αυτό και καλούμαστε όλοι οι πιστοί να την μιμηθούμε. Ο ίδιος ο Κύριος μακαρίζει τους ανθρώπους που είναι φρόνιμοι υπακούοντας και τηρώντας το λόγο του Θεού: «Mακάριοι οἱ ἀκούοντες τὸν λόγον τοῦ Θεοῦ καὶ φυλάσσοντες αὐτόν» (Λκ. ια΄ 28). Επίσης, αναφέρθηκε στη μεγάλη ευθύνη που έχουν οι διδάσκαλοι στα σχολεία, οι οποίοι με σεβασμό στην προσωπικότητα του κάθε παιδιού, πρέπει να τους εμπνεύσουν να γίνουν τίμιοι και σωστοί πολίτες της κοινωνίας αλλά και άξια μέλη της Εκκλησίας με φόβο Θεού και σεβασμό προς όλους τους ανθρώπους. Αν και αυτή η αποστολή απαιτεί πολλές θυσίες οι καρποί που λαμβάνει ο δάσκαλος είναι ανεκτίμητοι.

Τελέστηκε Δέηση υπέρ υγείας πάντων των διδασκόντων, διδασκομένων, των Εφόρων και πάντων των καθ΄ οιονδήποτε τρόπο εργαζομένων και διακονούντων στο Λύκειο Κύκκου Α΄. Επίσης, τελέστηκε Αρτοκλασία και λιτανεία της εικόνας των Εισοδίων πέριξ του Ναού και κατόπιν οι πιστοί πέρασαν κάτω από την εικόνα, επικαλούμενοι τις πρεσβείες της Κυρίας Θεοτόκου.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων