15/09/2023 15/09/2023 Με επίκεντρο το ζήτημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και τη στάση την οποία αναμένεται να κρατήσει η Εκκλησία θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου.  Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της Κύπρου ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Γεώργιος έχει ενημερωθεί από την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ....
15 Σεπτεμβρίου, 2023 - 12:05
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2023 - 12:06

Κύπρος: Θέση για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία αναμένεται να λάβει η Ιερά Σύνοδος

Διαδώστε:
Κύπρος: Θέση για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία αναμένεται να λάβει η Ιερά Σύνοδος

Με επίκεντρο το ζήτημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και τη στάση την οποία αναμένεται να κρατήσει η Εκκλησία θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της Κύπρου ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Γεώργιος έχει ενημερωθεί από την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου για τις προθέσεις της Πολιτείας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Φ» ο Μακαριώτατος ανέφερε, πως δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από ακραίες φωνές, είτε αυτές προέρχονται από διάφορους κύκλους στην Ελλάδα είτε υιοθετούνται εντός Κύπρου, και να αφήνουμε στα παιδιά στην άγνοια η οποία τα καθιστά ευάλωτα σε επιτήδειους.

Θέση κατά της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία έλαβε ο Μητροπολίτης Πάφου κ. Τυχικός. Στην εγκύκλιο που διαβάστηκε στους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου, αναφέρεται, πως «το μάθημα σκοπεύει στην άρση των πνευματικών αντιστάσεων των παιδιών μας, στην απάμβλυνση των ηθικών αισθητηρίων τους, και στην ισοπέδωση των αξιών της παράδοσης και συνείδησης μας».

Αντιδράσεις φαίνεται να υπάρχουν και σε μοναστήρια της Μεγαλονήσου. Πάντως, τις τελικές αποφάσεις και τη στάση που θα λάβει η Εκκλησία θα τις αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος στην επικείμενη συνεδρίασή της.

Φωτογραφία αρχείου 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων