25/11/2020 25/11/2020 Επίσημη Ανακοίνωση Το ουκρανικό ζήτημα και το πρόβλημα που ανέκυψε με την μνημόνευση του Επιφανίου ως Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ουκρανίας εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, απασχόλησε την Ιερά Σύνοδο  της Εκκλησίας της Κύπρου, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως στις 23 και στις 25 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη “η Ιερά Σύνοδος...
25 Νοεμβρίου, 2020 - 12:42
Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2020 - 16:33

Κύπρος: Το ανακοινωθέν της Έκτακτης Ιεράς Συνόδου

Διαδώστε:
Κύπρος: Το ανακοινωθέν της Έκτακτης Ιεράς Συνόδου

Επίσημη Ανακοίνωση

Το ουκρανικό ζήτημα και το πρόβλημα που ανέκυψε με την μνημόνευση του Επιφανίου ως Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ουκρανίας εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, απασχόλησε την Ιερά Σύνοδο  της Εκκλησίας της Κύπρου, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως στις 23 και στις 25 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη “η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου κατά τις συνεδρίες αυτής, της 23ης και 25ης Νοεμβρίου 2020, συζήτησε διεξοδικώς το Ουκρανικό Εκκλησιαστικό Ζήτημα καθώς και το πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί με την μνημόνευση του Επιφανίου ως Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ουκρανίας εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου και απεφάσισε όπως, μη εναντιωθεί στην ως άνω απόφαση του Μακαριωτάτου”.

Ταυτοχρόνως η Ιερά Σύνοδος προσβλέπει σε ευρύτερη διαβούλευση εις την οποίαν όλοι να εργαστούν, προς υπέρβαση της παρούσης κρίσεως που απειλεί με σχίσμα την Εκκλησίαν του Χριστού.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Συνόδου, Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος οι Συνοδικοί μετά από διεξοδική συζήτηση αποφάσισαν «να μην εναντιωθούν στην απόφαση του Μακαριότατου να μνημονεύσει τον Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο και να εργαστούν για την ομόνοια στην Ορθοδοξία».

Ανακοινωθέν Έκτακτης Συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου (της 23ης και 25ης Νοεμβρίου 2020)

Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου κατὰ τὶς συνεδρίες αὐτῆς, τῆς 23ης καὶ 25ης Νοεμβρίου 2020, συζήτησε διεξοδικῶς τὸ Οὐκρανικὸ Ἐκκλησιαστικὸ Ζήτημα καθὼς καὶ τὸ πρόβλημα τὸ ὁποῖο ἔχει δημιουργηθεῖ μὲ τὴν μνημόνευση τοῦ Ἐπιφανίου ὡς Προκαθημένου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Οὐκρανίας ἐκ μέρους τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου καὶ ἀπεφάσισε ὅπως, μὴ ἐναντιωθεῖ στὴν ὡς ἄνω ἀπόφαση τοῦ Μακαριωτάτου.

Ταυτοχρόνως ἡ Ἱερὰ Σύνοδος προσβλέπει σὲ εὐρύτερη διαβούλευση εἰς τὴν ὁποίαν ὅλοι νὰ ἐργαστοῦν, πρὸς ὑπέρβαση τῆς παρούσης κρίσεως ποὺ ἀπειλεῖ μὲ σχῖσμα τὴν Ἐκκλησίαν τοῦ Χριστοῦ.

Ἱερὰ Ἀρχιεπισκοπὴ Κύπρου,
25 Νοεμβρίου 2020.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων