10/12/2020 10/12/2020 Νέα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο στην Κύπρο , σε έκτακτη συνεδρίασή του υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Τα επιπλέον μέτρα θα ισχύουν από αύριο Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, στις 6 το πρωί και θα παραμείνουν σε εφαρμογή μέχρι τα μεσάνυκτα της 31ης Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, “ο εκκλησιασμός...
10 Δεκεμβρίου, 2020 - 8:26
Τελευταία ενημέρωση: 10/12/2020 - 9:54

Κύπρος: Χριστούγεννα με κλειστές εκκλησίες

Διαδώστε:
Κύπρος: Χριστούγεννα με κλειστές εκκλησίες

Νέα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο στην Κύπρο , σε έκτακτη συνεδρίασή του υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Τα επιπλέον μέτρα θα ισχύουν από αύριο Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, στις 6 το πρωί και θα παραμείνουν σε εφαρμογή μέχρι τα μεσάνυκτα της 31ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, “ο εκκλησιασμός και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας σε θρησκευτικούς χώρους θα τελούνται χωρίς την παρουσία πιστών. Θρησκευτικές τελετές (γάμοι, βαπτίσεις, κηδείες), επιτρέπονται με μέγιστο αριθμό τα 10 πρόσωπα”.
Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας , Κωνσταντίνος Ιωάννου ανέφερε: «Όταν ανακοινώσαμε την τελευταία δέσμη μέτρων στις 27 Νοεμβρίου, αφήσαμε ανοικτό το παράθυρο για μερική αποκλιμάκωση ορισμένων περιορισμών ενόψει των εορτών, υπό την προϋπόθεση ότι θα το επέτρεπε η επιδημιολογική εικόνα. Είχαμε προειδοποιήσει επίσης και για το ενδεχόμενο επαναφοράς αυστηρότερων μέτρων εάν υπάρξει επιδείνωση των δεδομένων. Τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας δεν μας αφήνουν πολλές επιλογές”.
Στα άλλα μέτρα που αποφασίστηκαν:
Αναστέλλεται η λειτουργία των κλειστών εμπορικών κέντρων (malls). Τα υπερκαταστήματα, πολυκαταστήματα και τα μεγάλα καταστήματα πέραν των 500 τ.μ. (εξαιρείται το λιανεμπόριο τροφίμων, δηλαδή οι υπεραγορές) θα λειτουργούν με τήρηση του μέτρου του 1 ατόμου προς 10 τ.μ. και με πλαφόν στον αριθμό πελατών.
Αναστέλλεται η λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης. Το μέτρο αφορά εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπυραρίες, σνακ-μπαρ και μπαρ, καφενεία και χώρους εστίασης εντός κυλικείων ή/και αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων, κλπ, με εξαίρεση τις υπηρεσίες τους που αφορούν σε κατ’ οίκον διανομή και take away. Νοείται ότι μετά τις 9 το βράδυ επιτρέπεται μόνο κατ’ οίκον διανομή.
Οι χώροι εστίασης εντός ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων δύνανται να λειτουργούν μέχρι τις 9 το βράδυ μόνο για εξυπηρέτηση των προσώπων που διανυκτερεύουν στα εν λόγω ξενοδοχεία/τουριστικά καταλύματα. Επιτρέπεται η λειτουργία των χώρων εστίασης στον Αερολιμένα Πάφου και Λάρνακας.
Από την προσεχή Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου, η φοίτηση στα δημοσία και ιδιωτικά Λύκεια, Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα θα γίνεται με εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους. Παράλληλα, πέραν από την αναστολή των αθλητικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων για άτομα κάτω των 18 η οποία παραμένει, αναστέλλεται η λειτουργία των φροντιστηρίων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων