31/07/2020 31/07/2020 Υποχρεωτική καθίσταται από σήμερα η χρήση της προστατευτικής μάσκας από τον γενικό πληθυσμό σε κλειστούς πολυσύχναστους χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των ναών, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και την Επιδημιολογική επιστημονική ομάδα στο Προεδρικό Μέγαρο.   Το πρόστιμο για τους...
31 Ιουλίου, 2020 - 14:04
Τελευταία ενημέρωση: 31/07/2020 - 14:57

ΚΥΠΡΟΣ: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας από σήμερα στους ναούς

Διαδώστε:
ΚΥΠΡΟΣ: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας από σήμερα στους ναούς

Υποχρεωτική καθίσταται από σήμερα η χρήση της προστατευτικής μάσκας από τον γενικό πληθυσμό σε κλειστούς πολυσύχναστους χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των ναών, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και την Επιδημιολογική επιστημονική ομάδα στο Προεδρικό Μέγαρο.  

Το πρόστιμο για τους παραβάτες, ανέρχεται στα 300 ευρώ. Το πιο πάνω ισχύει για όλους τους ιερούς ναούς, τα ιερά εξωκλήσια-παρεκκλήσια και τις Ιερές Μονές κάθε μητροπολιτικής περιφέρειας, καθ’ όλη τη διάρκεια του ημερονυκτίου.

Αναλυτικά τα μέτρα για γενικό πληθυσμό που εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας της Κύπρου είναι τα εξής: 

Καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας από τον γενικό πληθυσμό σε κλειστούς πολυσύχναστους χώρους (π.χ. εμπορικά κέντρα, τράπεζες, υπεραγορές, νοσηλευτήρια, εκκλησίες, κοκ) με ποινή €300.

Αυξάνονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα αεροδρόμια από 600 την ημέρα σε 1,000, με έμφαση σε Κύπριους που επιστρέφουν από ταξίδια αναψυχής (διακοπές), αφού έχει διαφανεί ότι μεγάλο ποσοστό των κρουσμάτων προέρχεται από Κύπριους με ταξιδιωτικό ιστορικό.

Συστήνεται στα νοσηλευτήρια, ιδιωτικά και δημόσια, και στους οίκους ευγηρίας η αυστηρή τήρηση των επισκεπτηρίων και εάν είναι εφικτό ο περιορισμός τους στο ελάχιστο δυνατό.

Επαναφέρεται ο περιορισμός της πληρότητας στο 50% στα Μέσα Μαζικών Μεταφορών (λεωφορεία).

Εντατικοποιείται ο έλεγχος από την Αστυνομία των ατόμων που οφείλουν να τίθενται σε αυτοπεριορισμό όταν έρχονται από χώρες της Κατηγορίας Γ, ή όταν είναι στενές επαφές κρουσμάτων. Σε συνεννόηση με τις αρμόδιες Αρχές θα πραγματοποιείται καθημερινά έλεγχος συμμόρφωσης στα άτομα αυτά.

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι και η επιτήρηση σε επιχειρήσεις, χώρους εστίασης και άλλα υποστατικά από τις αρμόδιες Αρχές με ρητές οδηγίες για μηδενική ανοχή.

Περισσότερα μέτρα για τη Λεμεσό

Επιπρόσθετα των πιο πάνω, συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά στην Λεμεσό και μετά από τις τελευταίες εξελίξεις, στην προσπάθεια περιορισμού των εστιών και διάσπασης των αλυσίδων μετάδοσης που εντοπίστηκαν, αποφασίστηκαν και τίθενται σε ισχύ από σήμερα τα μεσάνυχτα και τα ακόλουθα μέτρα:

*Επαναφορά του περιορισμού του μέγιστου αριθμού ατόμων των 10 ατόμων σε κοινωνικές συναθροίσεις.

*Επαναφορά του περιορισμού του μέγιστου αριθμού ατόμων στα υποστατικά εστίασης σε 75 πρόσωπα σε εσωτερικούς χώρους και 150 άτομα σε εξωτερικούς χώρους, ανεξαρτήτως των τετραγωνικών μέτρων.

*Στις εκκλησίες καθορίζεται η παρουσία ατόμων στη βάση των τετραγωνικών μέτρων ανάλογα με το πρωτόκολλο, η οποία ανεξαρτήτως αυτού δεν θα υπερβαίνει τα 75 άτομα.

Όλα τα πιο πάνω μέτρα όσον αφορά στην Λεμεσό θα έχουν ισχύ τρεις εβδομάδες.

Νωρίτερα

Σύσκεψη πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με την επιδημιολογική επιστημονική ομάδα για εξέταση της πορείας της πανδημίας του κορωνοϊού, υπό το φως της αύξησης της ροής των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, η Υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη και ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος. Παρευρίσκονται επίσης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Βασίλης Πάλμας.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων