14/08/2019 14/08/2019 Σώθηκε το μοναστήρι της σκήτης της Αναστάσεως του Σωτήρος που βρίσκεται κοντά στο χωριό Βουνί της ορεινής Λεμεσού και το οποίο ήταν περικυκλωμένο από τις φλόγες της μεγάλης χθεσινής πυρκαγιάς. Όπως γράφει ο Φιλελεύθερος, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το εφιαλτικό βράδυ, ο Μοναχός Γεώργιος, σημειώνοντας ότι ήταν σίγουρος πως δεν θα έβρισκε το μοναστήρι το...
14 Αυγούστου, 2019 - 11:23
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2019 - 11:28

Κύπρος: Από θαύμα σώθηκε η σκήτη της Αναστάσεως 

Διαδώστε:
Κύπρος: Από θαύμα σώθηκε η σκήτη της Αναστάσεως 

Σώθηκε το μοναστήρι της σκήτης της Αναστάσεως του Σωτήρος που βρίσκεται κοντά στο χωριό Βουνί της ορεινής Λεμεσού και το οποίο ήταν περικυκλωμένο από τις φλόγες της μεγάλης χθεσινής πυρκαγιάς.
Όπως γράφει ο Φιλελεύθερος, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το εφιαλτικό βράδυ, ο Μοναχός Γεώργιος, σημειώνοντας ότι ήταν σίγουρος πως δεν θα έβρισκε το μοναστήρι το πρωί, εξήγησε ότι «Θεού Θέλοντος το μοναστήρι έμεινε απείρακτο», αποδίδοντας τη σωτηρία της μονής σε θαύμα.

Ευχαριστώντας τον Κύριο και την Παναγία, αλλά και όσους ενεπλάκησαν στο έργο αυτό ο Μοναχός Γεώργιος τόνισε ότι υπάρχουν και θαύματα. «Αυτός είναι ο σκοπός ο οποίος είμαστε στην έρημο», είπε, «να προσευχόμαστε για τον κόσμο, για την υγεία μας και την ανάπαυση και την άνεση της μονής».

Δείχνοντας τις γύρω περιοχές που μοιάζουν σήμερα με κρανίου τόπο, ο Μοναχός Γεώργιος επεσήμανε ότι το μοναστήρι ήταν ζωσμένο από φλόγες, ωστόσο δεν κάηκε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων