23/04/2024 23/04/2024 Το στάδιο των ερευνών γύρω από το σκάνδαλο που ξέσπασε στη Μονή Οσίου Αββακούμ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος, ο οποίος έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι στόχος είναι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι, «το πότε θα τελειώσει δεν το ξέρω, ξέρω όμως ότι...
23 Απριλίου, 2024 - 8:30
Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2024 - 8:43

Κύπρου Γεώργιος για Μονή Οσίου Αββακούμ: Να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Κύπρου Γεώργιος για Μονή Οσίου Αββακούμ: Να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση (ΒΙΝΤΕΟ)

Το στάδιο των ερευνών γύρω από το σκάνδαλο που ξέσπασε στη Μονή Οσίου Αββακούμ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος, ο οποίος έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι στόχος είναι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι, «το πότε θα τελειώσει δεν το ξέρω, ξέρω όμως ότι εργάζονται συνεχώς και ότι κάθε μάρτυρα που καλούν, αν υποδείξει εκείνος κάτι που θέλει διερεύνηση, καλώ κι άλλους μάρτυρες και έτσι οι σαφείς οδηγίες μου που είναι οδηγίες και της Ιεράς Συνόδου, είναι να διαλευκανθεί πλήρως και η υπόθεση αυτή και ότι άλλο έχει σχέση είτε ατασθαλίες, είτε κάτι που δεν πάει καλά στην εκκλησία της Κύπρου. Είναι μια αρχή, που πρέπει να συνεχιστεί για να υπάρξει διαλεύκανση και διερεύνηση όλων των πτυχών».

Για τις μαρτυρίες των μοναχών, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε ότι, «δεν θα μπω στη διαδικασία της δίκης. Όταν θα διερευνηθούν θα έρθει το πόρισμα και από αυτό το πόρισμα της ανακριτικής, θα αποσταλεί στο εξαμελές και από εκεί θα γίνει η συζήτηση».

Εάν προέβη σε κατάθεση στις Αρχές, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε θετικά για να δηλώσει πως οι Αρχές, τον ρώτησαν μερικά πράγματα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων