23/04/2023 23/04/2023 Ο Αρχιεπίσκοπος  Κύπρου κ.κ. Γεώργιος δήλωσε ότι οι Κύπριοι έχουν την ανάγκη να παραδειγματίζονται από πρότυπα όπως ο Άγιος Γεώργιος, ώστε να προσβλέψουν σε κάτι πιο υψηλό, όπως είναι η ελευθερία της Κύπρου, την οποία, όπως ανέφερε, έχουν ξεχάσει. Μιλώντας μετά τις ευχές που δέχθηκε για τα ονομαστήριά του, ύστερα από την ολοκλήρωση της Θείας...
23 Απριλίου, 2023 - 12:25
Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2023 - 12:44

Κύπρου Γεώργιος: Παράδειγμα ο Άγιος Γεώργιος για την απελευθέρωση της Κύπρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Κύπρου Γεώργιος: Παράδειγμα ο Άγιος Γεώργιος για την απελευθέρωση της Κύπρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Αρχιεπίσκοπος  Κύπρου κ.κ. Γεώργιος δήλωσε ότι οι Κύπριοι έχουν την ανάγκη να παραδειγματίζονται από πρότυπα όπως ο Άγιος Γεώργιος, ώστε να προσβλέψουν σε κάτι πιο υψηλό, όπως είναι η ελευθερία της Κύπρου, την οποία, όπως ανέφερε, έχουν ξεχάσει.

Μιλώντας μετά τις ευχές που δέχθηκε για τα ονομαστήριά του, ύστερα από την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος είπε ότι ο βίος του Αγίου Γεωργίου πρέπει να γίνει παράδειγμα στον κόσμο και να τον βοηθήσει να βρει τα ιδανικά του και να προχωρήσει προς την απελευθέρωση της Κύπρου.

Στο μεταξύ εχθές, το Σάββατο της Διακαινησίμου, 22 Απριλίου 2023, στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία τελέστηκε ο Εσπερινός των ονομαστηρίων του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Κύπρου.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου. Τον πλαισίωσαν μητροπολίτηες της Εκκλησίας της Κύπρου καθώς και ο Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος εξάρχου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Κύπρο και ο Επίσκοπος Νιτρίας κ. Νικόδημος.

Συμμετείχαν στον εσπερινό κληρικοί της Αρχιεπιακοπικής περιφέρειας, με επικεφαλής τον – επισης – εορτάζοντα Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Αρχιμανδρίτη Γεώργιο Χριστοδούλου. 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων