12/04/2022 12/04/2022 Στο κρατικό κανάλι της Κύπρου φιλοξενήθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Χρυσόστομος. Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου μίλησε για τα θέματα επικαιρότητας ενώ παράλληλα έστειλε και το μήνυμά του ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας. Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε πως ως Εκκλησία «καταδικάζουμε ανεπιφύλακτα τον πόλεμο» ενώ είπε πως δεν υπάρχει καμιά λογική και καμιά...
12 Απριλίου, 2022 - 10:55
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2022 - 10:58

Κύπρου Χρυσόστομος: “Ως Εκκλησία καταδικάζουμε ανεπιφύλακτα τον πόλεμο”

Διαδώστε:
Κύπρου Χρυσόστομος: “Ως Εκκλησία καταδικάζουμε ανεπιφύλακτα τον πόλεμο”

Στο κρατικό κανάλι της Κύπρου φιλοξενήθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Χρυσόστομος. Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου μίλησε για τα θέματα επικαιρότητας ενώ παράλληλα έστειλε και το μήνυμά του ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε πως ως Εκκλησία «καταδικάζουμε ανεπιφύλακτα τον πόλεμο» ενώ είπε πως δεν υπάρχει καμιά λογική και καμιά δικαιολογία για την καταστροφή μιας χώρας.

«Το όλο θέμα δεν ήταν εκκλησιαστικό αλλά πολιτικό. Από την άλλη λυπούμαι γιατί σκοτώνεται κόσμος. Δεν ξέρω αν είναι στα καλά του αυτός ο άνθρωπος, μπορεί να ηγείται μιας χώρας και δει πυρηνικής», είπε, αναφερόμενος στον Ρώσο Πρόεδρο.

Ερωτηθείς αν μπορεί ένας ιεράρχης να ευλογεί έναν πόλεμο είπε πως “αμυντικό πόλεμο δικαιούται να ευλογεί ένας ιεράρχης”. “Αν μας επιτεθούν οι Τούρκοι εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα πάω”, σημείωσε. Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του είπε ότι «την εξωτερική πολιτική της εκκλησίας δεν την εφαρμόζουν δεσποτάδες αλλά ο Αρχιεπίσκοπος».

Αναφερόμενος στις εκκλησιαστικές εκλογές είπε ότι «οι θέσεις σε Πολιτεία και Εκκλησία είναι για να προσφέρουμε κάτι περισσότερο. Αν ο στόχος δεν είναι αυτός αλλά να χωρέσουμε φιλοδοξίες αυτό είναι λάθος και αφορά και πολιτικούς και κληρικούς. Εμένα ο στόχος μου ήταν να κάνω τομές που χρειαζόταν η Εκκλησία και δοξολογώ τον Θεό που τις έκανα. Είμαι ικανοποιημένος».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων