07/10/2023 07/10/2023 Σε άλλη μία προκλητική ενέργεια προχώρησε το ψευδοκράτος, το οποίο αυτή τη φορά μετέτρεψε την εκκλησία της Αγίας Άννας στην ενορία Συρκανιάς στην κατεχόμενη Κυθρέα σε γυμναστήριο και συγκεκριμένα, σε Σχολή για μποξ. Οι «ιδιοκτήτες» της Σχολής φαίνεται ότι απομάκρυναν το πρόχειρο εικονοστάσι που στήθηκε πρόσφατα έπειτα από πρωτοβουλία Κυθρεωτών, και στη θέση του κρέμασαν...
07 Οκτωβρίου, 2023 - 13:15
Τελευταία ενημέρωση: 07/10/2023 - 13:20

Κυθρέα: Έστησαν παλαίστρα μέσα στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας – Απομάκρυναν το εικονοστάσι και έβαλαν σάκους του μποξ

Διαδώστε:
Κυθρέα: Έστησαν παλαίστρα μέσα στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας – Απομάκρυναν το εικονοστάσι και έβαλαν σάκους του μποξ

Σε άλλη μία προκλητική ενέργεια προχώρησε το ψευδοκράτος, το οποίο αυτή τη φορά μετέτρεψε την εκκλησία της Αγίας Άννας στην ενορία Συρκανιάς στην κατεχόμενη Κυθρέα σε γυμναστήριο και συγκεκριμένα, σε Σχολή για μποξ.

Οι «ιδιοκτήτες» της Σχολής φαίνεται ότι απομάκρυναν το πρόχειρο εικονοστάσι που στήθηκε πρόσφατα έπειτα από πρωτοβουλία Κυθρεωτών, και στη θέση του κρέμασαν από την οροφή της εκκλησίας σάκους του μποξ και έστησαν και ρινγκ.

Σύμφωνα με το «Φ», η εκκλησία στην ενορία της Συρκανιάς (μία από τις έξι ενορίες της Κυθρέας), μετά το 1974 και την τουρκική εισβολή και κατοχή μετατράπηκε σε τζαμί, το οποίο λειτουργούσε μέχρι πριν από τρία – τέσσερα χρόνια. Η φθορά που υπέστη το κτίσμα ανάγκασε τις «τοπικές αρχές» να την εγκαταλείψουν και να χτίσουν ακριβώς απέναντι από την εκκλησία ένα νέο τζαμί, το οποίο σύμφωνα και με μαρτυρίες Κυθρεωτών, λειτουργεί κανονικά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φ» , όταν διαπιστώθηκε ότι η εκκλησία άδειασε και έμεινε στο έλεος του χρόνου, Κυθρεώτες ανέλαβαν πρωτοβουλία για να την καθαρίσουν. Μάλιστα, στήθηκε και ένα πρόχειρο εικονοστάσι με την ελπίδα έστω και μία φορά το χρόνο (κατά προτίμηση στις 9 Δεκεμβρίου, ημέρα της γιορτής της Αγίας Άννας) να μπορούν να την επισκέπτονται και να τη λειτουργούν.

Δυστυχώς όμως, δόθηκαν άδειες σε τρεις Τούρκους έποικους – όπως αναφέρουν οι πληροφορίες – για να λειτουργήσουν το θρησκευτικό χώρο ως γυμναστήριο και συγκεκριμένα ως Σχολή για μποξ.

 

Πηγή: philenews

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων