05/02/2019 05/02/2019 Κατά την παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, το πρόσωπο της Μητέρας τιμάται κατά την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου μας. Όπως η Παναγία Μητέρα μας προσέφερε τον Υιό της για να τον αφιερώσει στον Θεό, έτσι και για κάθε χριστιανή μητέρα η Παναγία πρέπει να αποτελεί παράδειγμα και να οδηγεί τα παιδιά της στην Εκκλησία...
05 Φεβρουαρίου, 2019 - 21:11
Τελευταία ενημέρωση: 05/02/2019 - 21:19

Λεμεσός: Συγκινητικό αφιέρωμα για την μακαριστή Γερόντισσα Χαριθέα

Διαδώστε:
Λεμεσός: Συγκινητικό αφιέρωμα για την μακαριστή Γερόντισσα Χαριθέα

Κατά την παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, το πρόσωπο της Μητέρας τιμάται κατά την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου μας. Όπως η Παναγία Μητέρα μας προσέφερε τον Υιό της για να τον αφιερώσει στον Θεό, έτσι και για κάθε χριστιανή μητέρα η Παναγία πρέπει να αποτελεί παράδειγμα και να οδηγεί τα παιδιά της στην Εκκλησία του Χριστού μας.

Οι Ορθόδοξοι ενοριακοί Σύνδεσμοι Γυναικών της Μητροπόλεως Λεμεσού παρουσίασαν για άλλη μια χρονιά, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, την καθιερωμένη εκδήλωση αφιερωμένη στην Μητέρα.

Η εκδήλωση άρχισε με την ακολουθία του Εσπερινού στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης (Καθολικής) και συνεχίστηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μητροπόλεως που βρίσκεται στον περίβολο του ναού. Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε η Πρόεδρος των Ορθοδόξων Συνδέσμων Γυναικών της Μητροπόλεως, Πρεσβυτέρα Σοφία Βοσκού.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Ηρακλειδίου με θέμα “Η Μακαριστή Γερόντισα Χαριθέα”. Στη συνέχεια προβλήθηκε μικρό αλλά άκρως συγκινητικό αφιέρωμα για την μακαριστή Γερόντισσα.

Την όλη εκδήλωση έκλεισε με τον πατρικό του λόγο ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού, κ. Αθανάσιος.

Την Γενική Επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως, Αρχιμ. Ισαάκ και ο Αρχιμ. Χρυσόστομος. Το πρόγραμμα παρουσίασε η κ. Κυριακή Μιχαηλίδου.

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων