22/11/2022 22/11/2022 Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 9 το πρωί η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων σχετικά με την συμμετοχή στις Αρχιεπισκοπικές εκλογές ιεραρχών της Εκκλησίας της Κύπρου. Σύμφωνα με την διαδικασία οι υποψήφιοι θα πρέπει να στείλουν γραπτή ενυπόγραφη επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στο γραφείο του Γενικού Εφόρου Αρχιεπισκοπικών Εκλογών κ. Ιωάννη Χαριλάου. Πρώτος προσήλθε στα γραφεία...
22 Νοεμβρίου, 2022 - 10:28
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2022 - 10:37

Λεμεσού, Κυρηνείας, Κωνσταντίας, Μόρφου υπέβαλαν υποψηφιότητα – Σε εξέλιξη η διαδικασία

Διαδώστε:
Λεμεσού, Κυρηνείας, Κωνσταντίας, Μόρφου υπέβαλαν υποψηφιότητα – Σε εξέλιξη η διαδικασία

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 9 το πρωί η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων σχετικά με την συμμετοχή στις Αρχιεπισκοπικές εκλογές ιεραρχών της Εκκλησίας της Κύπρου.

Σύμφωνα με την διαδικασία οι υποψήφιοι θα πρέπει να στείλουν γραπτή ενυπόγραφη επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στο γραφείο του Γενικού Εφόρου Αρχιεπισκοπικών Εκλογών κ. Ιωάννη Χαριλάου.

Πρώτος προσήλθε στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου, Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος ο οποίος κατέθεσε την γραπτή επιστολή του Πανιερωτάτου.

Κατά την αποχώρησή του ο π. Χρυσόστομος έκανε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους:

Αυτοπροσώπως υπέβαλε την αίτηση για την υποψηφιότητά του ο Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος. “Ο Θεός να διαφυλάξει τη ψυχή μας… Και επειδή προέκυψε το θέμα της διαδοχής, η παρουσία μου σήμερα εδώ δηλώνει σεβασμό προς τις διαδικασίες. Έχω δώσει το γράμμα προς τον τοποτηρητή του θρόνου”, ανέφερε σε δηλώσεις του.

Η επιστολή υποψηφιότητας του Μητροπολίτη Κυρηνείας:

Ακολούθως προσήλθε ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος ο οποίος μετά την κατάθεση της υποψηφιότητάς του δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι: “Είναι δεδομένο ότι η εκκλησία της Κύπρου έχει ταχθεί υπερ της αναγνώρισης του αυτοκεφάλου της Ουκρανικής Εκκλησίας, δεν υπάρχουν πισωγυρίσματα. Ο νέος αρχιεπίσκοπος θα πρέπει να συμβάλει στην ενότητα των εκκλησιών”. 

Την υποψηφιότητά του δια του Πρωτοσυγκέλλου του Αρχιμανδρίτη Φωτίου υπέβαλε και ο Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος. 

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 11:00.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων