02/11/2021 02/11/2021 Με την παρουσία των ζευγαριών των οποίων ευλόγησε το Μυστήριο του Γάμου ή της Βάπτισης των παιδιών τους ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος τελέστηκε την Κυριακή η Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία. Η σύναξη ξεκίνησε με Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα, της οποίας προέστη ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ....
02 Νοεμβρίου, 2021 - 12:17
Τελευταία ενημέρωση: 02/11/2021 - 12:54

Τα νέα ζευγάρια ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Εκκλησίας

Διαδώστε:
Τα νέα ζευγάρια ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Εκκλησίας

Με την παρουσία των ζευγαριών των οποίων ευλόγησε το Μυστήριο του Γάμου ή της Βάπτισης των παιδιών τους ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος τελέστηκε την Κυριακή η Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία.

Η σύναξη ξεκίνησε με Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα, της οποίας προέστη ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, συμπαραστατούμενος από τους Πρωτοπρεσβύτερους π. Δημήτριο Δημοσθένους και π. Κυπριανό Κουντούρη καθώς και το διάκονο π. Ανδρέα Ματέι.

Στο κήρυγμα του θείου λόγου, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο νόημα της ευαγγελικής περικοπής του άσπλαχνου πλουσίου και του φτωχού Λαζάρου. Επίσης, ερμήνευσε το αποστολικό χωρίο: «᾽Αρκεῖ σοι ἡ χάρις μου· ἡ γὰρ δύναμίς μου ἐν ἀσθενείᾳ τελειοῦται·» (Β΄ Κορ. ιβ΄ 9).

Επισήμανε με συγκίνηση ότι σήμερα ο Καθεδρικός Ναός στολίστηκε λαμπρά ένεκα της παρουσίας των νέων συζύγων μαζί με τα παιδιά τους, οι οποίοι συνάχθηκαν, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της Εκκλησίας, για να δοξάσουν τον Τριαδικό Θεό για όλες τις ευλογίες που έλαβαν. Ο Θεοφιλέστατος χαρακτήρισε τη συζυγία ως χάρισμα αλλά και αγώνισμα λόγω των πολλαπλών προκλήσεων της καθημερινότητας αυτού του βίου. Ανέφερε ότι τα τέκνα, τα οποία έρχονται «προς το συμφέρον», όπως παρακαλούμε τον Θεό στο Μυστήριο του Γάμου, είναι ένας από τους σπουδαίους και μέγιστους καρπούς του γάμου, αλλά όχι ο μοναδικός. Ο προορισμός της συζυγίας είναι η αγιότητα των συζύγων μέσα από την αρμονική ζωή, την οποία προσφέρει η υπακοή στο θέλημα του Θεού, όπως προσευχόμαστε στο Γάμο: «δὸς τῇ παιδίσκῃ ταύτῃ ἐν πᾶσιν ὑποταγῆναι τῷ ἀνδρί, καὶ τὸν δοῦλόν σου τοῦτον εἶναι εἰς κεφαλὴν τῆς γυναικός, ὅπως βιώσωσι κατὰ τὸ θέλημά Σου».

Ανέφερε επίσης, αγαθή συγκυρία, ότι μετά τη Θεία Λειτουργία θα τελεστεί η πρώτη Βάπτιση στο νέο Καθεδρικό Ναό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, της θυγατέρας ενός εκ των προσκεκλημένων ζευγαριών.

Τέλος, μετέφερε σε όλους τις εγκάρδιες ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, εξ ονόματος του οποίου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πρωτ. π. Δημήτριος Δημοσθένους μίλησε στα ζευγάρια για τον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα. Ακολούθησε κέρασμα στη Θεολογική Σχολή της Εκκλησίας της Κύπρου, όπου ο Διευθυντής της Σχολής, Πρωτ. π. Κυπριανός Κουντούρης τους μίλησε για τα προγράμματα και το έργο αυτής.

default

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων