06/04/2019 06/04/2019 Το απόγευμα της Παρασκευής, 5 Απριλίου 2019, εψάλλη στους Ιερούς Ναούς η ακολουθία των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο με την ανάγνωση του Δ’ τμήματος του Ακαθίστου Ύμνου. Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, χοροστάτησε της ακολουθίας στον κατάμεστο Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσης Λιοπετρίου. Στην ακολουθία παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής ΔΗΣΥ Αμμοχώστου κ....
06 Απριλίου, 2019 - 10:10

Μαθητές από την Κατερίνη έψαλλαν στην Παναγία Ελεούσα Λιοπετρίου

Διαδώστε:
Μαθητές από την Κατερίνη έψαλλαν στην Παναγία Ελεούσα Λιοπετρίου

Το απόγευμα της Παρασκευής, 5 Απριλίου 2019, εψάλλη στους Ιερούς Ναούς η ακολουθία των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο με την ανάγνωση του Δ’ τμήματος του Ακαθίστου Ύμνου.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, χοροστάτησε της ακολουθίας στον κατάμεστο Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσης Λιοπετρίου.

Στην ακολουθία παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής ΔΗΣΥ Αμμοχώστου κ. Γεώργιος Κάρουλλας, ο Αρχηγος της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Χρυσηλίου συνοδευόμενοι από τον Ταξίαρχο κ. Γεώργιο Μαυρομμάτη, Διοικητή της VII Μ/Κ Ταξιαρχίας Πεζικού καθώς και ο Κοινοτάρχης Λιοπετρίου κ. Κυριάκος Τρισόκκας.

Τα ιερά αναλόγια πλαισίωσαν μαθητές των Μουσικών Σχολείων Κατερίνης και Αμμοχώστου (τα οποία πραγματοποίησαν τελετή αδελφοποίησης τις προηγούμενες μέρες) υπό τη διεύθυνση των χοραρχών κ. Λαζάρου Σαχπατζίδη και κ. Αγγέλου Γεωργίου αντίστοιχα.

Ομιλώντας προς το εκκλησίασμα ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας αναφέρθηκε εκτενώς στην ονομασία της Παναγίας ως Θεοτόκου, ένα γεγονός το οποίο υπερέχει σε ολόκληρη την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου. «Αυτό αναφέρεται σε όλη την ιστορία της πίστεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία ως όρος και τόπος καθιερώθηκε από την Γ’ Οικουμενική Σύνοδο (Έφεσος 431) για να λύσει το πρόβλημα κατά πόσο η Παναγία γέννησε ένα απλό άνθρωπο, τον Ιησού Χριστό ή εάν ο Ιησούς Χριστός ήταν Θεός. Δεδομένου ότι η Παναγία είναι Θεοτόκος, αποτελεί για εμάς όλους τη φωτοδόχο λαμπάδα η οποία μας οδηγεί στην γνώση του πραγματικού Θεού, δεδομένου ότι η ίδια δέχθηκε μέσα της την παρουσία του Λόγου του Θεού για να οδηγηθεί όλο το ανθρώπινο Γένος στη σωτηρία» τόνισε χαρακτηριστικά. Ευχαρίστησε τέλος τις δύο χορωδίες των Μουσικών Σχολείων για την παρουσία τους και την κατανυκτική απόδοση των ύμνων και ευχήθηκε καλή πρόοδο στη ζωή και τα μαθήματά τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων