12/04/2022 12/04/2022 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα, η πρώτη Ημερίδα του Προγράμματος Μαθητικών Θρησκευτικών Περιηγήσεων. Το Πρόγραμμα είναι καρπός της συνεργασίας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου και της Διεύθυνσης Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Είναι το έκτο σχολικό έτος...
12 Απριλίου, 2022 - 9:24
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2022 - 9:34

Μαθητές μας ξεναγούν στα Θρησκευτικά Μονοπάτια της Κύπρου

Διαδώστε:
Μαθητές μας ξεναγούν στα Θρησκευτικά Μονοπάτια της Κύπρου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα, η πρώτη Ημερίδα του Προγράμματος Μαθητικών Θρησκευτικών Περιηγήσεων. Το Πρόγραμμα είναι καρπός της συνεργασίας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου και της Διεύθυνσης Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Είναι το έκτο σχολικό έτος λειτουργίας του Προγράμματος, κατά το οποίο μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, με την καθοδήγηση καθηγητών τους, επισκέπτονται εκκλησιαστικά μνημεία, τα περιγράφουν μαζί με τα κειμήλιά τους, παίρνουν συνεντεύξεις και ετοιμάζουν τις εργασίες, τις οποίες παρουσιάζουν στα σχολεία τους και σε επαρχιακές Ημερίδες. Οι μαθητές και οι μαθήτριες, εκτός από τις γνώσεις που αποκτούν, έχουν την ευκαιρία και για μια πιο βιωματική επαφή με την Εκκλησία. Οι εργασίες των μαθητών αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και στην ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Κύπρου.

Στην Επαρχιακή Ημερίδα της Λάρνακας συμμετείχαν έξι σχολεία. Το επίπεδο των εργασιών των μαθητών και των μαθητριών, τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο και ως προς τον τρόπο παρουσίασης, ήταν υψηλό.

Στην Ημερίδα, παρουσιάστηκαν οι εξής εργασίες:

  1. Τo Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στο Μαυροβούνι, Λύκειο Αγίου Γεωργίου.
  2. Περαντζάδα στις εκκλησίες, στα Ξωκλήσια και στα παρεκκλήσια της Αναφωτίας, Γυμνάσιο Κιτίου.
  3. Ιερός ναός Παναγίας Ασπροβουνιώτισσας στην Πύλα (Ιστορία και κειμήλια), Γυμνάσιο Πετράκη Κυπριανού.
  4. Η Παναγία η Παναγιώτισσα και ο Άγιος Ιερομάρτυρας Ζαχαρίας στην Αγία Νάπα, Γυμνάσιο Ξυλοτύμπου.
  5. Ιερά Μονή Αγίου Μηνά Ορεινής Λευκάρων (Ιστορία, Τέχνη και ζωή), Γυμνάσιο Βεργίνας.
  6. Ιερός ναός Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα, Γυμνάσιο Φανερωμένης.
  7. Των παρουσιάσεων των σχολείων είχε προηγηθεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα απο το Μουσικό Λύκειο Λάρνακας.

Στην Ημερίδα παρέστησαν ο Πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ο οποίος διάβασε το χαιρετισμό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου και κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος, ο οποίος χαιρέτισε την Ημερίδα, η Επιθεωρήτρια Θρησκευτικών Μαθημάτων κ. Ελιάνα Χατζηιωάννου, ο Σύμβουλος Θρησκευτικών Μαθημάτων κ. Κώστας Στεφανή, κληρικοί, εκπαιδευτικοί, συνεργάτες του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων κ.ά.

Την Ημερίδα φιλοξένησε η Ιερά Μητρόπολη Κιτίου και η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κοντού.

Οι επόμενες προγραμματισμένες Επαρχιακές Ημερίδες είναι:

  • Πάφος: Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022, 11.30-13.00 (Γυμνάσιο Αγίου Θεοδώρου).
  • Λευκωσία: Τρίτη, 12 Απριλίου 2022, 11.30-12.45 (Λύκειο Ιδαλίου).
  • Λεμεσός: Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022, 09.30-12.50 (Αίθουσα Συνεδρίων Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού).
  • Αμμόχωστος: Παρασκευή, 6 Μαΐου 2022, 10.00-13.00 (Εκκλησάκι Αγίας Μαρίνας, Φρέναρος, και στη συνέχεια παλαιός Ναός Αγίου Γεωργίου, Παραλίμνι).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων