27/10/2021 27/10/2021 Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο. Στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την έναρξη της συνάντησης, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη βαρύτητα και δυσκολία της σημερινής ημέρας Εθνικού Πένθους για την Ελλάδα, κατά την οποία κηδεύεται η Φώφη...
27 Οκτωβρίου, 2021 - 12:58

Με αναφορές στη Φώφη Γεννηματά η συνάντηση Αρχιεπισκόπου Κύπρου-Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Διαδώστε:
Με αναφορές στη Φώφη Γεννηματά η συνάντηση Αρχιεπισκόπου Κύπρου-Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την έναρξη της συνάντησης, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη βαρύτητα και δυσκολία της σημερινής ημέρας Εθνικού Πένθους για την Ελλάδα, κατά την οποία κηδεύεται η Φώφη Γεννηματά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, «αποχαιρετούμε την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, αρχηγό και καλή φίλη, αλλά και συνομίλική μου, τουλάχιστον κοινοβουλευτικά, Φώφη. Είχαμε εκλεγεί μαζί το 2000 στη Βουλή».

Η απώλειά της, αλλά και η μάχη που έδωσε με τον καρκίνο δημιούργησε ένα κλίμα πολύ μεγάλης συγκίνησης στον ελληνικό λαό, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στους αείμνηστους γονείς της Φώφης Γεννηματά και το γεγονός ότι και εκείνοι κατέληξαν από την ίδια ασθένεια, στην σημασία της αξιοπρεπούς διαβίωσης ενός καρκινοπαθούς, αλλά και στην μάχη που και ο ίδιος δίνει τα τελευταία τρία χρόνια με τον καρκίνο, με τον κ. Βαρβιτσιώτη να εκφράζει την πεποίθηση ότι ο Μακαριώτατος θα κερδίσει και αυτή τη μάχη.

Πηγή: ert.gr

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων