31/03/2022 31/03/2022 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Συνέδριο του ΣΤΕΚ «Τουρισμός: Η επόμενη μέρα», από το οποίο προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα, με βασικότερο την έμφαση που πρέπει να δοθεί στη μετατροπή της Κύπρου σε ένα ποιοτικό τουριστικό προορισμό εμπειριών, για αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που προκαλεί η πανδημία και η ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία. Στο Συνέδριο τονίστηκε ιδιαίτερα η...
31 Μαρτίου, 2022 - 8:42
Τελευταία ενημέρωση: 31/03/2022 - 8:21

Με τη συμμετοχή της Εκκλησίας το Συνέδριο για τον Τουρισμό στην Κύπρο

Διαδώστε:
Με τη συμμετοχή της Εκκλησίας το Συνέδριο για τον Τουρισμό στην Κύπρο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Συνέδριο του ΣΤΕΚ «Τουρισμός: Η επόμενη μέρα», από το οποίο προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα, με βασικότερο την έμφαση που πρέπει να δοθεί στη μετατροπή της Κύπρου σε ένα ποιοτικό τουριστικό προορισμό εμπειριών, για αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που προκαλεί η πανδημία και η ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Στο Συνέδριο τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη επαναπροσδιορισμού του τουριστικού μοντέλου με τη συμβολή της ψηφιοποίησης και της τεχνολογίας, την αξιοποίηση των μεγάλων οργανωτών ταξιδιών, των μεγάλων αεροπορικών εταιριών και των διαδικτυακών πλατφόρμων κρατήσεων.

Η συμμετοχή στο Συνέδριο ήταν μεγάλη και σ’ αυτό μίλησαν ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος, η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Άντζελα Γκερέκου, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόριος Τάσιος και ο Πρόεδρος του ΣΤΕΚ κ. Άκης Βαβλίτης, οι οποίοι ενημέρωσαν για τις ενέργειες που γίνονται για βελτίωση του τουριστικού προϊόντος και την ανάγκη για αναβάθμισή του.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν και οι εισηγήσεις διαφόρων Κυπρίων και ξένων ακαδημαϊκών και άλλων ειδικών σε θέματα τουρισμού. Στόχος όλων η δημιουργία μορφών τουρισμού οι οποίες να μην επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τις κατά καιρούς διάφορες κρίσεις και προβλήματα που πλήττουν τον τουρισμό.

Στη θεματική ενότητα «Ποιοτικός Τουρισμός ως απάντηση στην κρίση», η κ. Άντζελα Γκερέκου είχε την ευκαιρία να ενημερώσει για τις δραστηριότητες του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και να προβάλει το επιδιωκόμενο τουριστικό προφίλ της Ελλάδας με ποικιλία κατευθύνσεων και δραστηριοτήτων, τονίζοντας ιδιαίτερα το θέμα του Θρησκευτικού και γενικά του Πολιτιστικού Τουρισμού.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας Κύπρου με το ΣΤΕΚ, το Γραφείο εκπροσώπησαν στο Συνέδριο ο Πρόεδρος του Γραφείου Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος και ο συνεργάτης του Γραφείου κ. Κωνσταντίνος Θεοφάνους, οι οποίοι στο περιθώριο του Συνεδρίου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με επισήμους, τους Προέδρους των επαγγελματικών οργανώσεων του κλάδου, καθώς και διάφορους ειδικούς. Στους συνέδρους διανεμήθηκαν διάφορα έντυπα του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων.

Το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας Κύπρου ιδρύθηκε το 2012 για καλύτερη προβολή και ενημέρωση για τα θρησκευτικά μνημεία του τόπου μας, για εξυπηρέτηση των προσκυνηματικών περιηγήσεων και γενικά του Θρησκευτικού Τουρισμού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων