15/09/2021 15/09/2021 Με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου και την πρόσκληση και κανονική άδεια του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, τη Δευτέρα 13/9/2021 το απόγευμα, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στην ιστορική Μονή του Τιμίου Σταυρού του Αγιασμάτι στην κοινότητα Πλατανιστάσα, και το πρωί, την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, χοροστάτησε...
15 Σεπτεμβρίου, 2021 - 16:35
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2021 - 16:01

Μεσαορίας Γρηγόριος: Ακαταμάχητο όπλο ο Τίμιος Σταυρός

Διαδώστε:
Μεσαορίας Γρηγόριος: Ακαταμάχητο όπλο ο Τίμιος Σταυρός

Με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου και την πρόσκληση και κανονική άδεια του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, τη Δευτέρα 13/9/2021 το απόγευμα, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στην ιστορική Μονή του Τιμίου Σταυρού του Αγιασμάτι στην κοινότητα Πλατανιστάσα, και το πρωί, την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας στο πανηγυρίζον εκκλησάκι της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον Πεδουλά.

Στον Εσπερινό τον πλαισίωσε ο Ιερέας της κοινότητας Πλατανιστάσας Πρεσβύτερος π. Γεώργιος Κούρρης και το πρωί ο Ιερέας της κοινότητας Πεδουλά Οικονόμος π. Λουκάς Κασινίδης.

Μιλώντας στο εκκλησίασμα τόσο στον Εσπερινό όσο και στη Θεία Λειτουργία, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στη δύναμη του Τιμίου Σταυρού, ο οποίος από σύμβολο κατάρας και καταδίκης αναδείχθηκε ζωηφόρο ξύλο και όπλο ακαταμάχητο. Στήριγμα και παρηγορία του ανθρώπου, αλλά και μέτρο και ύψος της αγάπης, της συγχώρεσης και της μετανοίας του ανθρώπου, της εικόνας του Θεού.

Αυτά όλα τα ανωτέρω είναι δώρα του Θεού προς τον άνθρωπο, την κορωνίδα της δημιουργίας, αφού ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός ανήλθε οικειοθελώς στο Σταυρό για τη σωτηρία του σύμπαντος κόσμου, κατέβηκε τριήμερος στον Άδη και κήρυξε ανάσταση νεκρών. Έτσι, άνοιξε τη θύρα του Παραδείσου για το ανθρώπινο γένος.

Κι εμείς, μαζί με τον ευγνώμονα Ληστή, ας παρακαλούμε να μας δεχθεί στη Βασιλεία Του, την ητοιμασμένη για τον άνθρωπο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων