16/06/2021 16/06/2021 Πέντε χρόνια μετά τη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Κολυμπάρι της Κρήτης, η Εκκλησία της Κύπρου επαναδημοσιεύει σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα της το εγκύκλιο μήνυμα που είχε γράψει τότε, για το γεγονός, που έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2016. Όπως ανέφεραν οι πατέρες της Κύπρου, επειδή και λέχθησαν και γράφτηκαν  πολλά για το τι είναι...
16 Ιουνίου, 2021 - 20:45
Τελευταία ενημέρωση: 16/06/2021 - 20:46

Πέντε χρόνια μετά το Κολυμπάρι, η Εκκλησία της Κύπρου επαναδημοσιεύει

Διαδώστε:
Πέντε χρόνια μετά το Κολυμπάρι, η Εκκλησία της Κύπρου επαναδημοσιεύει

Πέντε χρόνια μετά τη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Κολυμπάρι της Κρήτης, η Εκκλησία της Κύπρου επαναδημοσιεύει σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα της το εγκύκλιο μήνυμα που είχε γράψει τότε, για το γεγονός, που έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2016. Όπως ανέφεραν οι πατέρες της Κύπρου, επειδή και λέχθησαν και γράφτηκαν  πολλά για το τι είναι η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος, οι ίδιοι θεώρησαν σωστό να γράψουν ένα κείμενο, προκειμένου να ενημερώσουν υπεύθυνα το πλήρωμα της Εκκλησίας σχετικά με το θέμα.

Διαβάστε παρακάτω:

Με τη χάρη του παναγάθου Θεού και Πατρός, με τη συνέργεια του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, κεφαλής της Εκκλησίας, και με το φωτισμό του Αγίου Πνεύματος, η για περισσότερο από πέντε δεκαετίες προετοιμαζόμενη Αγία και Μεγάλη Σύνοδος έγινε πραγματικότητα και αποτελεί πλέον σημαντικό ιστορικό γεγονός και εμπειρία της ζωής των Ορθοδόξων Εκκλησιών, όπως και για ένα έκαστο για τους Ορθοδόξους πιστούς. Επειδή έχουν λεχθεί και γραφεί πολλά για το τι είναι η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος, η οποία συνήλθε στην Κρήτη, επιθυμούμε, ως Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας Κύπρου, να ενημερώσουμε υπευθύνως το πλήρωμα της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας μας, ότι ο χαρακτηρισμός της ως Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, όπως είχε αποφασισθεί από την αρχή, εκφράζει την πίστη ότι δεν υπολείπεται σε τίποτα όσον αφορά το κύρος και την αξία από τις αρχαίες Οικουμενικές η και τοπικές Συνόδους, οι οποίες διατύπωσαν το περιεχόμενο της πίστεως και ρύθμισαν τα της διοικήσεως των Εκκλησιών και την εκκλησιαστική ζωή των πιστών.

Ο χαρακτηρισμός αυτός της Συνόδου δεν αποτελεί νεωτερισμό. Η Α΄ Οικουμενική Σύνοδος συνήλθε ως «Αγία και Μεγάλη Σύνοδος» και αργότερα ονομάσθηκε Οικουμενική. Όπως οι Οικουμενικές Σύνοδοι είχαν την εξουσία, το κύρος και το φωτισμό να λάβουν τις αποφάσεις εν Αγίω Πνεύματι, έτσι και τώρα η Ορθόδοξη Εκκλησία διαθέτει τη χάρη του Αγίου Πνεύματος και την ικανότητα να αποφασίζει για τα πράγματα που αφορούν την αποστολή της μέσα στον κόσμο. Είχε εξ άλλου όλα τα εκκλησιολογικά εχέγγυα και συγκέντρωνε όλα τα κριτήρια που προβλέπονται από τη διδασκαλία της Εκκλησίας, των Αγίων Πατέρων και την κανονική παράδοση για τη σημασία και την αξία των Συνόδων για να είναι έγκυρες οι αποφάσεις της και να αφορούν το σύνολο των Ορθοδόξων Χριστιανών.

Διαβἀστε όλη την Εγκύκλιο και το Μήνυμα εδώ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων