09/09/2020 09/09/2020 Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου συνήλθε σήμερα, Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020, στην τρίτη του έτους τακτική συνεδρία, υπό την προεδρία της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου και εργάσθηκε ως εξής: Ασχολήθηκε με θέματα της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου και της Ιερατικής Σχολής «Απόστολος Βαρνάβας», εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς: α)...
09 Σεπτεμβρίου, 2020 - 14:36
Τελευταία ενημέρωση: 09/09/2020 - 13:52

Νέος Επίσκοπος εξελέγη στην Εκκλησία της Κύπρου

Διαδώστε:
Νέος Επίσκοπος εξελέγη στην Εκκλησία της Κύπρου

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου συνήλθε σήμερα, Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020, στην τρίτη του έτους τακτική συνεδρία, υπό την προεδρία της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου και εργάσθηκε ως εξής:

Ασχολήθηκε με θέματα της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου και της Ιερατικής Σχολής «Απόστολος Βαρνάβας», εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς:

α) Ενημερώθηκε από τους Διευθυντές των Σχολών, Πρωτοπρεσβύτερο Κυπριανό Κουντούρη και Αρχιμανδρίτη Βενέδικτο Ιωάννου αντιστοίχως, για διάφορα θέματα των Σχολών τους.

β) Ενέκρινε τον κατάλογο των νεοεισακτέων σπουδαστών της Ιερατικής Σχολής «Απόστολος Βαρνάβας», για το ακαδημαικό έτος 2020-2021.

2) Όρισε, με κλήρωση, τα μέλη του Πενταμελούς Συνοδικού Δικαστηρίου για το νέο έτος.

α) Μέλη: Οι Μητροπολίτες Πάφου, Κιτίου, Λεμεσού, Ταμασού και ο Επίσκοπος Αμαθούντος.

β) Αναπληρωτές: Οι Μητροπολίτες Μόρφου, Κωνσταντίας, Κύκκου, Τριμυθούντος και ο Επίσκοπος Καρπασίας.

3) Όρισε όπως οι εκλογές για τις νέες Εκκλησιαστικές Επιτροπές γίνουν σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας, την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021. Οι κατά τόπους Αρχιερείς θα στείλουν εγκυκλίους στους ναούς της δικαιοδοσίας τους.

4) Εξέλεξε, ομοφώνως, μετά από πρόταση του Μητροπολίτη Πάφου, ως Επίσκοπο Αρσινόης τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Χρυσορροϊατίσσης Αρχιμανδρίτη Παγκράτιο. Το μήνυμα της εκλογής και η χειροτονία του νέου Επισκόπου θα γίνουν αργότερα. Προς τούτο θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση.

5) Απεφάσισε όπως αποστείλει στον Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη, ο οποίος προεδρεύει του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής το ποσόν το οποίον έχει συγκεντρωθεί από τον σχετικό έρανο στους Ιερούς Ναούς της Κύπρου, για να το διαθέσει προς ανακούφιση του πληγέντος λαού του Λιβάνου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων