27/01/2021 27/01/2021 Την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021, τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, στην Ιερά Μονή Θεοτόκου στα Καμπιά. Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμα του θείου λόγου επισήμανε ότι ο Χριστιανός εκμεταλλεύεται πνευματικά όποιες δύσκολες καταστάσεις κι αν ζει, όπως είναι αυτή η περίοδος πανδημίας που διανύουμε εδώ και ένα χρόνο, επειδή τις...
27 Ιανουαρίου, 2021 - 16:06
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2021 - 16:19

“Ο άνθρωπος που προσεύχεται βιώνει την πνευματική χαρά”

Διαδώστε:
“Ο άνθρωπος που προσεύχεται βιώνει την πνευματική χαρά”

Την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021, τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, στην Ιερά Μονή Θεοτόκου στα Καμπιά.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμα του θείου λόγου επισήμανε ότι ο Χριστιανός εκμεταλλεύεται πνευματικά όποιες δύσκολες καταστάσεις κι αν ζει, όπως είναι αυτή η περίοδος πανδημίας που διανύουμε εδώ και ένα χρόνο, επειδή τις βλέπει ως έξοχες ευκαιρίες για περισσότερη προσήλωση και προσευχή στο Νυμφίο Χριστό. Ο άνθρωπος που προσεύχεται και μένει σταθερός στην πίστη του βιώνει την ευλογία και την πνευματική χαρά που δεν είναι εκ του κόσμου τούτου. Ακόμα κι αν είμαστε λίγοι μέσα στην Εκκλησία, ένεκα των μέτρων που επικρατούν λόγω της πανδημίας, ο Θεός είναι παρών μαζί μας. Γι΄αυτό στην ευχή του γ΄ αντιφώνου ο επίσκοπος ή ο ιερέας λέει: «Ὁ τὰς κοινὰς ταύτας καὶ συμφώνους ἡμῖν χαρισάμενος προσευχάς, ὁ καὶ δυσὶ καὶ τρισὶ συμφωνοῦσιν ἐπὶ τῷ ὀνόματί σου τὰς αἰτήσεις παρέχειν ἐπαγγειλάμενος· Αὐτὸς καὶ νῦν τῶν δούλων σου τὰ αἰτήματα πρὸς τὸ συμφέρον πλήρωσον …».

Τέλος, ευχήθηκε ο Επίσκοπος Μεσαορίας όπως με τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου και τις προσευχές της Καθηγουμένης Ευφημίας, να μας δίνει ο Θεός υπομονή, θάρρος και ελπίδα. Πολλά έρχονται, φεύγουν και καταρρέουν σε αυτόν τον πρόσκαιρο βίο. Το μόνο που είναι αμετακίνητο και αμετάβλητο είναι η Σοφία του Θεού, ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι «ὁ οὐρανὸς καὶ ἡ γῆ παρελεύσονται, οἱ δὲ λόγοι μου οὐ μὴ παρέλθωσι» (Ματθ, 24, 35).

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκαν εορτές και Μνημόσυνα.

Κείμενο: Διακ. Ανδρέας Ματέι

Φωτογραφίες: Ανδρέας Κοσιάρης

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων