14/02/2023 14/02/2023 Ο Αρχιεπίσκοπος  Κύπρου κ.κ. Γεώργιος δέχθηκε σήμερα Τρίτη, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, τον επικεφαλής κ. Πανίκο Λεωνίδου και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) κ.κ. Ευθύμιο Δίπλαρο, Ηλία Μυριάνθους και Μαρίνο Μουσιούττα. Οι Κύπριοι βουλευτές συνεχάρησαν τον κ.κ. Γεώργιο για την εκλογή του στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο και ευχήθηκαν, υπό την...
14 Φεβρουαρίου, 2023 - 21:15
Τελευταία ενημέρωση: 14/02/2023 - 21:20

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου δέχθηκε την κυπριακή αντιπροσωπεία στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου δέχθηκε την κυπριακή αντιπροσωπεία στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας

Ο Αρχιεπίσκοπος  Κύπρου κ.κ. Γεώργιος δέχθηκε σήμερα Τρίτη, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, τον επικεφαλής κ. Πανίκο Λεωνίδου και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) κ.κ. Ευθύμιο Δίπλαρο, Ηλία Μυριάνθους και Μαρίνο Μουσιούττα.

Οι Κύπριοι βουλευτές συνεχάρησαν τον κ.κ. Γεώργιο για την εκλογή του στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο και ευχήθηκαν, υπό την ποιμαντορία του, η Εκκλησία της Κύπρου να συνεχίσει το θεάρεστό της έργο και την πλούσια πνευματική και κοινωφελή της προσφορά προς το Ορθόδοξο ποίμνιο της Κύπρου.

Ο κ. Λεωνίδου αναφέρθηκε στο έργο και στους σκοπούς της ΔΣΟ και σημείωσε την ενεργό και ουσιαστική συμμετοχή της αντιπροσωπείας της Βουλής των Αντιπροσώπων στη Συνέλευση. Ειδικότερα, ο κ. Λεωνίδου αναφέρθηκε στην ενημέρωση ξένων αντιπροσωπιών όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα και επιμέρους πτυχές του, περιλαμβανομένης της καταστροφής της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας ενημέρωσαν επίσης τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Γεώργιο για τη φιλοξενία από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, στη Λεμεσό, τον προσεχή Μάρτιο, της Διευρυμένης Συνεδρίασης της Διεθνούς Γραμματείας των Προέδρων και των Εισηγητών των Επιτροπών της ΔΣΟ, καθώς και εκδήλωσης για την παρουσίαση του αφιερωματικού τόμου της ΔΣΟ με τίτλο «Αγία Σοφία: Οι ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου εξήρε τη σημαντική συμβολή της Βουλής των Αντιπροσώπων στις δράσεις της Συνέλευσης και διαβεβαίωσε τα μέλη της αντιπροσωπείας για τη στήριξη της Εκκλησίας της Κύπρου σε αυτήν τους την προσπάθεια και στον στόχο της περαιτέρω ανάδειξης του έργου που επιτελείται στη ΔΣΟ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων