24/01/2024 25/01/2024 Tελέσθηκε την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024, στην εσωτερική αυλή της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας της Κύπρου ο Αγιασμός για το νέο έτος. Της ακολουθίας του Αγιασμού προέστη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος. Στον φετινό Αγιασμό εκτός από το προσωπικό και τους φοιτητές της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας της Κύπρου, το «παρών» τους έδωσαν και...
24 Ιανουαρίου, 2024 - 19:51
Τελευταία ενημέρωση: 25/01/2024 - 0:51

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ευλόγησε τη Βασιλόπιτα στη Θεολογική Σχολή της Εκκλησίας της Κύπρου

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ευλόγησε τη Βασιλόπιτα στη Θεολογική Σχολή της Εκκλησίας της Κύπρου

Tελέσθηκε την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024, στην εσωτερική αυλή της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας της Κύπρου ο Αγιασμός για το νέο έτος.

Της ακολουθίας του Αγιασμού προέστη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος. Στον φετινό Αγιασμό εκτός από το προσωπικό και τους φοιτητές της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας της Κύπρου, το «παρών» τους έδωσαν και 25 από τους 78 ιερείς, οι οποίοι παρακολουθούν το Διετές Εκπαιδευτικό Σεμινάριο που άρχισε να προσφέρει η Θεολογική Σχολή της Εκκλησίας της Κύπρου στον Ιερό Κλήρο άμα τη ενάρξει του Ακαδημαϊκού Έτους.

Μετά το πέρας της ακολουθίας, ο Μακαριώτατος, αφού πρώτα εξέφρασε σε όλους τις ευχές του για ένα γόνιμο και δημιουργικό 2024, απευθυνόμενος στους φοιτητές επεσήμανε την ανάγκη να εστιάζουν την προσοχή τους στα «αιώνια» και όχι στα «εφήμερα», να μην «θαμπώνονται» από τα τεχνολογικά επιτεύγματα της εποχής μας και να μην παρασύρονται από τον άκρατο καταναλωτισμό που διήκει το σύγχρονο modus vivendi. Ο Διευθυντής της Σχολής, Πρωτ. Κυπριανός Κουντούρης, αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για τις ευχές του, απευθυνόμενος στους φοιτητές υπογράμμισε την αμέριστη στήριξη του Μακαριωτάτου σε όλα τα βήματα της Σχολής.

Ακολούθησε η καθιερωμένη ευλογία και κοπή της βασιλόπιτας. Το φλουρί βρήκε φέτος ο τριτοετής φοιτητής του ΠΠΣ Θεολογίας Παναγιώτης Δεμέτης.

Τα μέλη του Διδακτικού Προσωπικού της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας της Κύπρου είχαν, έπειτα, κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Μακαριώτατο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων