24/10/2020 24/10/2020 Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄, προεξάρχοντας σήμερα (24.10.2020), κατά την Θεία Λειτουργία επί τη χειροτονία του νέου Επισκόπου Αρσινόης Παγκρατίου, στη Μονή Παναγίας της Χρυσορροϊιατίσσης Πάφου, μνημόνευσε πριν από λίγο, για πρώτη φορά, τον Προκαθήμενο της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιο, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την...
24 Οκτωβρίου, 2020 - 9:52
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2020 - 9:53

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου μνημόνευσε τον Ουκρανίας Επιφάνιο

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου μνημόνευσε τον Ουκρανίας Επιφάνιο

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄, προεξάρχοντας σήμερα (24.10.2020), κατά την Θεία Λειτουργία επί τη χειροτονία του νέου Επισκόπου Αρσινόης Παγκρατίου, στη Μονή Παναγίας της Χρυσορροϊιατίσσης Πάφου, μνημόνευσε πριν από λίγο, για πρώτη φορά, τον Προκαθήμενο της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιο, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Να σημειωθεί πως η Εκκλησία της Κύπρου διά του προκαθημένου της, έγινε η τρίτη Εκκλησία που την αναγνώρισε, μετά την Εκκλησία της Ελλάδος και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων