12/12/2023 12/12/2023 Την Ιερά Μητρόπολη Πατρών επισκέφθηκε το διήμερο 10-11 Δεκεμβρίου 2023 ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος κατόπιν προσκλήσεως του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, όπου και παρέστη στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Εθνομάρτυρα της Κύπρου, Αρχιεπισκόπου Κύπρου Κυπριανού που απαγχονίστηκε στις 9 Ιουλίου του 1821 από τους Τούρκους. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο φιλοτέχνησε ο εκ...
12 Δεκεμβρίου, 2023 - 11:22
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2023 - 11:14

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου σε προσκυνήματα της Πάτρας

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου σε προσκυνήματα της Πάτρας

Την Ιερά Μητρόπολη Πατρών επισκέφθηκε το διήμερο 10-11 Δεκεμβρίου 2023 ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος κατόπιν προσκλήσεως του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, όπου και παρέστη στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Εθνομάρτυρα της Κύπρου, Αρχιεπισκόπου Κύπρου Κυπριανού που απαγχονίστηκε στις 9 Ιουλίου του 1821 από τους Τούρκους.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο φιλοτέχνησε ο εκ Κοζάνης κ. Δημήτριος Παπαθυμιόπουλος. Αξίζει να σημειωθεί το πόσο σημαντική είναι η πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου και της ένωσης Κυπρίων Αχαΐας για την κατασκευή της προτομής, όπως και του Προκαθημένου της Κύπρου που χρηματοδότησε το έργο, ώστε ακόμα ένα ισχυρό «νήμα» να συνδέει πλέον την Πάτρα με την μεγαλόνησο Κύπρο.

Την άλλη ημέρα, Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023, o Mακαριώτατος ξεναγήθηκε στην Achaiα Clauss, προσκύνησε στην Ιερά Μονή Παναγίας Γηροκομητίσσης Πατρών και επισκέφθηκε τους Ιερούς Ναούς της Παναγίας Παντανάσσης και τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών καθώς και τα Γραφεία της Ενώσεως Κυπρίων Νομού Αχαΐας.

Δείτε επίσης/ Κύπρου Γεώργιος: “Δεν δικαιούμαστε να υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα” – Αποκαλυπτήρια Προτομής Εθνομάρτυρα Αρχιεπισκόπου Κυπριανού στην Πάτρα

Δείτε ΕΔΩ την προσφώνηση του Μητροπολίτη Πατρών καθώς και την ομιλία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων