20/12/2023 21/12/2023 Με μεγάλη προσέλευση μικρών και μεγάλων και με εξαιρετική επιτυχία στέφθηκε η Χριστουγεννιάτικη, φιλανθρωπική εκδήλωση του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης της Εταιρείας Κυπριακών Σπουδών υπό τον τίτλο: «Έλα και χάρισε ένα… χαμόγελο» την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023. Η εκδήλωση ξεκίνησε με κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λευκωσίας Κωνσταντίνο Ιωάννου και Θεοδώρα...
20 Δεκεμβρίου, 2023 - 21:32
Τελευταία ενημέρωση: 21/12/2023 - 1:28

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην εκδήλωση του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης της Εταιρείας Κυπριακών Σπουδών

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην εκδήλωση του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης της Εταιρείας Κυπριακών Σπουδών

Με μεγάλη προσέλευση μικρών και μεγάλων και με εξαιρετική επιτυχία στέφθηκε η Χριστουγεννιάτικη, φιλανθρωπική εκδήλωση του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης της Εταιρείας Κυπριακών Σπουδών υπό τον τίτλο: «Έλα και χάρισε ένα… χαμόγελο» την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λευκωσίας Κωνσταντίνο Ιωάννου και Θεοδώρα Καχριμάνη.

Ακολούθησε αφήγηση παραμυθιών εμπνευσμένων από το τουρκοκρατούμενο χωριό Περιστερωνοπηγή, που συνέγραψαν τα παιδιά του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Πάφου υπό την καθοδήγηση της Βοηθού Διευθύντριας Έλενας Παπαθεράποντος και υλοποίησαν οι Ελευθερία Δημητριάδη, Ελένη Χειλέτη και Ειρήνη Ελευθερίου.

Στο μουσείο πραγματοποίηθηκαν ποικίλες δράσεις χειροτεχνίας, όπως κατασκευή κεντήματος με βελονάκι και κατασκευές από κουκκούλι μεταξοσκώληκα (Στέλλα Καζάνα), Λευκαρίτικο κέντημα από τη Βαρβάρα Αθανασίου Σάββα και τη Χριστίνα Καραβά, υφαντική στον αργαλειό από τη Μέλανη Κυρμίζη από την Υπηρεσία Κυπριακής Χειροτεχνίας, το «δείπνο του Βασίλη» από τις Καλλιόπη Χαρμαντά-Πρωτοπαπά και Χαρίκλεια Μιχαλοπούλου – Χαραλάμπους.

Ακολούθησαν εκπαιδευτικές δράσεις από τις μουσειοπαιδαγωγούς Τζούλια Ηλιάδου, Έλενα Χατζηπιερή και Έφη Ιωακείμ (κατασκευή Χριστουγεννιάτικων στολιδιών και χριστουγεννιάτικης κάρτας) και ξεναγήσεις στους χώρους του Μουσείου και της Παλαιάς Αρχιεπισκοπής.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε εγγραφή πολλών νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών με δειγματοληψία για το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα.

Κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δένδρο, που προσέφερε το Τμήμα Δασών πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση παιγνιδιών, ρουχισμού και τροφίμων για τη στήριξη δυσπραγούντων μαθητών του Κοινοτικού Νηπιαγωγείου Καϊμακλίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Γεώργιος, υπό την αιγίδα του οποίου τελούσε και η όλη εκδήλωση, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο, Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, η Υφυπουργός Πολιτισμού Λίνα Κασιανίδου, οι Δήμαρχοι Κυθρέας Π. Καρεκλάς και Λευκονοίκου Ζήνα Παναγίδη, οι Πρόεδροι των Ενώσεων Κατεχόμενων Κοινοτήτων Λευκωσίας Ελευθέριος Αντωνίου, Κερύνειας Δήμος Γιάγκου και Αμμοχώστου Μιχάλης Τζιώρτας, οι Κοινοτάρχες Περιστερώνος Αμμοχώστου Ανδρέας Θεοδώρου και Πηγής Αμμοχώστου Δημήτρης Χειλιμήντρης, ο πρώην βουλευτής Αμμοχώστου και νυν Πρόεδρος της Ένωσης Περιστερωνοπηγιωτών, κ. Γεώργιος Γεώργίου.

Την εκδήλωση συντόνισαν οι Φίλοι του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης Κύπρου.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων