22/04/2022 22/04/2022 Ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, τηρώντας το κατ’ έτος έθος, προέστη των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού της Αποκαθήλωσης τού Κυρίου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, στην παλαιά Λευκωσία. Στην κατανυκτική και πένθιμη ταυτόχρονα αυτή ακολουθία, αναγινώσκονται τα Ευαγγέλια της Σταύρωσης και Αποκαθήλωσης του Χριστού και καθώς ψάλλονται τα απόστιχα...
22 Απριλίου, 2022 - 17:33
Τελευταία ενημέρωση: 22/04/2022 - 17:38

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Παναγία Φανερωμένη για την Αποκαθήλωση του Κυρίου

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Παναγία Φανερωμένη για την Αποκαθήλωση του Κυρίου

Ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, τηρώντας το κατ’ έτος έθος, προέστη των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού της Αποκαθήλωσης τού Κυρίου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, στην παλαιά Λευκωσία.

Στην κατανυκτική και πένθιμη ταυτόχρονα αυτή ακολουθία, αναγινώσκονται τα Ευαγγέλια της Σταύρωσης και Αποκαθήλωσης του Χριστού και καθώς ψάλλονται τα απόστιχα του Εσπερινού γίνεται η μεταφορά του Επιταφίου από τους ιερείς, από το Ιερό Βήμα στο προευτρεπισμένο Κουβούκλιο, που βρίσκεται στον Σολέα.

Πολλοί πιστοί, ανάμεσα σ’ αυτούς και ο Υπουργός Γεωργίας κ. Κώστας Καδής, παρακολούθησαν προσευχόμενοι την Ιερά αυτή Ακολουθία, αυτή την ημέρα, που αποτελεί την κατ’ εξοχήν ημέρα πένθους για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, κατά την οποία δεν τελείται η Θεία Λειτουργία. Εξάλλου, εις ανάμνηση της Σταυρικής θυσίας του Χριστού, όλες τις Παρασκευές του έτους, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, τηρείται νηστεία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων