13/12/2023 14/12/2023 Στην παντελώς απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλοί ναοί στα Κατεχόμενα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος, Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής επί της Ναοδομίας, των Μνημείων και της Χριστιανικής Τέχνης της Εκκλησίας της Κύπρου, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΙΓΜΑ». Αφορμή στάθηκε η βεβήλωση του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στο...
13 Δεκεμβρίου, 2023 - 20:37
Τελευταία ενημέρωση: 14/12/2023 - 1:57

Ο Επίσκοπος Νεαπόλεως καταγγέλλει τη βεβήλωση ναού στα Κατεχόμενα

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Νεαπόλεως καταγγέλλει τη βεβήλωση ναού στα Κατεχόμενα

Στην παντελώς απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλοί ναοί στα Κατεχόμενα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος, Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής επί της Ναοδομίας, των Μνημείων και της Χριστιανικής Τέχνης της Εκκλησίας της Κύπρου, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΙΓΜΑ».

Αφορμή στάθηκε η βεβήλωση του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στο κατεχόμενο Λεονάρισσο της Καρπασίας, όπου Τούρκοι αφόδευσαν στο Ιερό. Ο Θεοφιλέστατος κατήγγειλε το γεγονός ενημερώνοντας τους βουλευτές για την κατάσταση των ναών στα Κατεχόμενα.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Πορφύριος ανέφερε επίσης, πως άλλοι θρησκευτικοί χώροι μετατράπηκαν σε κοτέτσια ή φυλάγονται ζώα. Πρόσθεσε δε πως μετά την ολοκλήρωση της συντήρησης των μνημείων, σε κάποια από αυτά έχει επιβληθεί εισιτήριο εισόδου 3 ευρώ.

Φωτογραφίες από τη βεβήλωση του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στο κατεχόμενο Λεονάρισσο της Καρπασίας:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων