21/05/2022 21/05/2022 Το πρωί του Σαββάτου 21 Μαΐου 2022 τελέστηκε πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον κοιμητηριακό ιερό ναό των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Νέο Κοιμητήριο Λευκωσίας, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νεαπόλεως κ. Πορφυρίου, συλλειτουργούντων κληρικών της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας Λευκωσίας. Ο Θεοφιλέστατος κήρυξε τον θείο λόγο μετά το Ευαγγέλιο, εξαίροντας την προσφορά των δύο μεγάλων αυτών θεοστέπτων...
21 Μαΐου, 2022 - 13:39
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2022 - 13:44

Ο Επίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος στον πανηγυρίζοντα Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Λευκωσίας

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος στον πανηγυρίζοντα Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Λευκωσίας

Το πρωί του Σαββάτου 21 Μαΐου 2022 τελέστηκε πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον κοιμητηριακό ιερό ναό των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Νέο Κοιμητήριο Λευκωσίας, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νεαπόλεως κ. Πορφυρίου, συλλειτουργούντων κληρικών της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας Λευκωσίας.

Ο Θεοφιλέστατος κήρυξε τον θείο λόγο μετά το Ευαγγέλιο, εξαίροντας την προσφορά των δύο μεγάλων αυτών θεοστέπτων αγίων μας στην Εκκλησία. Σκιαγραφώντας τον βίο τους, ο Θεοφιλέστατος ανέδειξε τα έργα και τις πρωτοβουλίες τους, ώστε σήμερα να καυχόμαστε ότι ελεύθερα λατρεύουμε τον αληθινό Θεό.

Μετά την οπισθάμβωνο ευχή, αναπέμφθηκε δέηση και μετά την απόλυση έγινε περιφορά τής εικόνας των Αγίων περιμετρικά τού Ναού.

Τέλος, παρατέθηκε δεξίωση προς όλους τους παρευρισκομένους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων