23/04/2022 23/04/2022 Παρουσία του Υπουργού Αμύνης κ. Χαράλαμπου Πετρίδη, ως εκπροσώπου τής Κυβέρνησης και πολλών πολιτειακών και στρατιωτικών Αρχών, τελέστηκε ο επίσημος εορτασμός και Ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, συμπαραστατουμένου από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο. Μέσα σε κλίμα ιεράς κατανύξεως και φορτισμένης...
23 Απριλίου, 2022 - 12:50
Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2022 - 12:41

Ο Επιτάφιος Θρήνος παρουσία της Εθνικής Φρουράς στον Καθεδρικό Ναό της Λευκωσίας

Διαδώστε:
Ο Επιτάφιος Θρήνος παρουσία της Εθνικής Φρουράς στον Καθεδρικό Ναό της Λευκωσίας

Παρουσία του Υπουργού Αμύνης κ. Χαράλαμπου Πετρίδη, ως εκπροσώπου τής Κυβέρνησης και πολλών πολιτειακών και στρατιωτικών Αρχών, τελέστηκε ο επίσημος εορτασμός και Ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, συμπαραστατουμένου από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο.

Μέσα σε κλίμα ιεράς κατανύξεως και φορτισμένης συγκινησιακά ατμόσφαιρας εψάλησαν τα ωραιότατα τροπάρια του Κανόνα του Μεγάλου Σαββάτου, τα εγκώμια και τα ευλογητάρια, με την αθρόα συμμετοχή των κατοίκων της πρωτεύουσας.

Κλιμάκια τής Εθνικής Φρουράς συνόδευαν συνεχώς το ενταφιασμένο σώμα τού Θεανθρώπου Ιησού.

Τελέστηκε, επίσης, η καθιερωμένη περιφορά του επιταφίου και η διέλευση των πιστών κάτω από αυτόν, με τις καμπάνες να ηχούν πένθιμα.

Η ακολουθία ολοκληρώθηκε με την εναπόθεση του κεκοιμημένου Ιησού επί της Αγίας Τραπέζης, ψαλλομένου του τροπαρίου «Ὁ εὐσχήμων Ἰωσήφ…κηδεύσας ἀπέθετο» και με την ανάγνωση τού 12ου Ευαγγελίου τού χθεσινού Όρθρου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων