26/05/2024 26/05/2024 Όσα γίνονται με την υπόθεση της Μονής Οσίου Αββακούμ βρίσκονται μέσα στο Καταστατικό της Εκκλησίας και είναι όλα νόμιμα, δήλωσε την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος, σημειώνοντας παράλληλα ότι η δίκη θα διεξαχθεί κανονικά. Ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Γεώργιος κλήθηκε από δημοσιογράφους στο περιθώριο εγκαινίων της αμφιθεατρικής αίθουσας «Νίκος Μούγιαρης», της Σχολικής...
26 Μαΐου, 2024 - 15:01
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2024 - 15:40

Ο Κύπρου Γεώργιος για τις διαδικασίες της υπόθεσης της Μονής Οσίου Αββακούμ

Διαδώστε:
Ο Κύπρου Γεώργιος για τις διαδικασίες της υπόθεσης της Μονής Οσίου Αββακούμ

Όσα γίνονται με την υπόθεση της Μονής Οσίου Αββακούμ βρίσκονται μέσα στο Καταστατικό της Εκκλησίας και είναι όλα νόμιμα, δήλωσε την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος, σημειώνοντας παράλληλα ότι η δίκη θα διεξαχθεί κανονικά.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Γεώργιος κλήθηκε από δημοσιογράφους στο περιθώριο εγκαινίων της αμφιθεατρικής αίθουσας «Νίκος Μούγιαρης», της Σχολικής Εφορείας Αθηαίνου να σχολιάσει τις εξελίξεις σε σχέση με την υπόθεση της Μονής Οσίου Αββακούμ.

«Το Καταστατικό της Εκκλησίας της Κύπρου διαλαμβάνει σαφώς και ποια είναι τα δικαιώματα και οι εξουσίες της Ιεράς Συνόδου και πως διεξάγεται μια εκκλησιαστική δίκη», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος.

Όσα γίνονται με την υπόθεση της Μονής Οσίου Αββακούμ, πρόσθεσε, «βρίσκονται μέσα στο Καταστατικό της Εκκλησίας και είναι όλα νόμιμα».

«Η δίκη θα διεξαχθεί κανονικά», είπε.

«Να μην αποπροσανατολίζουν όσοι νομίζουν ότι με αυτόν το τρόπο θα δώσουν υπέρ ή κατά μιας από τις εμπλεκόμενες ομάδες», ανέφερε καταληκτικά ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Γεώργιος.

(Πηγή: ΚΥΠΕ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων