16/05/2023 16/05/2023 Ανακοίνωση σχετικά με την καταδίκη του Μητροπολίτη τέως Κιτίου Χρυσοστόμου από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου. Αναλυτικά αναφέρει:  Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Γεώργιος σε σχέση με την καταδίκη του Μητροπολίτη τέως Κιτίου Χρυσοστόμου από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, για άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας, επιθυμεί να δηλώσει τα εξής: α) Η Ιερά...
16 Μαΐου, 2023 - 14:29

Ο Κύπρου Γεώργιος σχετικά με την απόφαση του Δικαστηρίου για τον Μητροπολίτη τέως Κιτίου

Διαδώστε:
Ο Κύπρου Γεώργιος σχετικά με την απόφαση του Δικαστηρίου για τον Μητροπολίτη τέως Κιτίου

Ανακοίνωση σχετικά με την καταδίκη του Μητροπολίτη τέως Κιτίου Χρυσοστόμου από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Αναλυτικά αναφέρει: 

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Γεώργιος σε σχέση με την καταδίκη του Μητροπολίτη τέως Κιτίου Χρυσοστόμου από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, για άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας, επιθυμεί να δηλώσει τα εξής:

α) Η Ιερά Σύνοδος στην προσεχή συνεδρία της θα ασχοληθεί αναλυτικά και διεξοδικά με το θέμα και θα λάβει τις δέουσες αποφάσεις, βάσει των Ιερών Κανόνων και του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

β) Η Εκκλησία καταδικάζει απερίφραστα τέτοιες πράξεις οποθενδήποτε και αν προέρχονται, οι οποίες αντίκεινται στη χριστιανική πίστη και απάδουν προς το ήθος εκκλησιαστικών λειτουργών.

γ) Εκφράζει τη συμπάθεια του προς τα θύματα τέτοιων επιθέσεων και τους οικείους τους.

δ) Θα μελετήσει τρόπους με τους οποίους και η Εκκλησία θα συνεισφέρει στην καταπολέμηση εσφαλμένων νοοτροπιών, όπως π.χ. ο ανδροκεντρισμός και ο σεξισμός, οι οποίες προάγουν κακοποιητικές συμπεριφορές εναντίον των γυναικών.

Ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου Χρυσόστομος 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων