15/11/2021 15/11/2021 Στο πλαίσιο επισκέψεώς του στην Κύπρο, ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Ελλάδος κ. Νίκος Χαρδαλιάς επισκέφθηκε το μεσημέρι τής Δευτέρας 15 Νοεμβρίου τον Προκαθήμενο τής Εκκλησίας Κύπρου, Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Χρυσόστομο, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου. Ο Υφυπουργός, συνοδευόμενος από τον πρέσβη τής Ελλάδος στην Κύπρο κ. Ιωάννη Παπαμελετίου, είχε συνάντηση με τον Μακαριώτατο για μισή και πλέον...
15 Νοεμβρίου, 2021 - 17:14
Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2021 - 17:11

Ο Υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Διαδώστε:
Ο Υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Στο πλαίσιο επισκέψεώς του στην Κύπρο, ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Ελλάδος κ. Νίκος Χαρδαλιάς επισκέφθηκε το μεσημέρι τής Δευτέρας 15 Νοεμβρίου τον Προκαθήμενο τής Εκκλησίας Κύπρου, Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Χρυσόστομο, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Ο Υφυπουργός, συνοδευόμενος από τον πρέσβη τής Ελλάδος στην Κύπρο κ. Ιωάννη Παπαμελετίου, είχε συνάντηση με τον Μακαριώτατο για μισή και πλέον ώρα στο αρχιεπισκοπικό γραφείο. Ο Μακαριώτατος, στη συζήτηση που είχαν, αναφέρθηκε στο εθνικό θέμα και την ανάγκη ενίσχυσης τού τομέα άμυνας, εφόσον η Κύπρος ευρίσκεται ακόμη σε κατάσταση ημικατοχής.

Ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τον Μακαριώτατο, του ευχήθηκε με την ευκαιρία τής πρόσφατης ονομαστικής εορτής του και ευχαρίστησε για τη φιλοξενία, της οποίας τυγχάνει από όλους στο νησί κατά την παραμονή του.

Προηγουμένως, ο κ. Χαρδαλιάς και η συνοδεία του επισκέφθηκαν ανάμεσα σε άλλα και τον Τύμβο Μακεδονιτίσσης, όπου βρίσκονται τα μνήματα Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων πεσόντων τής Κύπρου κατά την τουρκική εισβολή τού 1974.

Πριν την ολοκλήρωση τής σημερινής συνάντησης στην Αρχιεπισκοπή, ο κ. Χαρδαλιάς προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου ένα συλλεκτικό αντίγραφο χειρόγραφου Ευαγγελίου από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους και ο Μακαριώτατος αντιπροσέφερε μία αργυρή αναπαράσταση τού εκχριστιανισμού των Κυπρίων τής Πάφου από τους Αποστόλους Παύλο και Βαρνάβα.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων