26/11/2019 26/11/2019 Την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου στα Λατσιά, προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, συμπαραστατουμένου από τους Αρχιμανδρίτη Παναγιώτη Χριστοδούλου, Οικονόμο Μηνά Θεοδούλου από το Παλαίκυθρο, και Πρωτοπρεσβύτερο Χρίστο Χρίστου, ο οποίος κατάγεται από το Μαραθόβουνο. Ανάμεσα στους πιστούς που συνάχθηκαν στον Ιερό Ναό παρεβρέθηκαν ο Δήμαρχος...
26 Νοεμβρίου, 2019 - 15:21
Τελευταία ενημέρωση: 26/11/2019 - 15:23

Οι εκτοπισμένοι Παλαικυθρίτες τίμησαν του πεσόντες του 1974

Διαδώστε:
Οι εκτοπισμένοι Παλαικυθρίτες τίμησαν του πεσόντες του 1974

Την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου στα Λατσιά, προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, συμπαραστατουμένου από τους Αρχιμανδρίτη Παναγιώτη Χριστοδούλου, Οικονόμο Μηνά Θεοδούλου από το Παλαίκυθρο, και Πρωτοπρεσβύτερο Χρίστο Χρίστου, ο οποίος κατάγεται από το Μαραθόβουνο.

Ανάμεσα στους πιστούς που συνάχθηκαν στον Ιερό Ναό παρεβρέθηκαν ο Δήμαρχος Λατσιών κ. Χρίστος Πιτταράς, ο οποίος και εκφώνησε τον επιμνημόσυνο λόγο, ο Δήμαρχος Κυθρέας, η Κοινοτάρχης Παλαικύθρου, ο Βουλευτής κ. Δημήτρης Δημητρίου και ο Ευρωβουλευτής κ. Κώστας Μαυρίδης, εκπρόσωποι κομμάτων, σωματείων και οργανωμένων συνόλων και τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Παναγίας Γαλακτοτροφούσης Παλαικύθρου, οι οποίοι ήρθαν να τιμήσουν όλους τους ηρωικώς πεσόντες Παλαικυθρίτες κατά την τουρκική εισβολή του 1974, αλλά και όλους τους προαπελθόντες κληρικούς, διδασκάλους, κοινοτάρχες, ευεργέτες της κοινότητος Παλαικύθρου.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμα του θείου λόγου αναφέρθηκε στο νόημα της ευαγγελικής περικοπής ερμηνεύοντας τον λόγο του Κυρίου: «τὰ ἀδύνατα παρὰ ἀνθρώποις δυνατὰ παρὰ τῷ Θεῷ ἐστιν» (Λκ. ιη΄ 27) και μίλησε για το βίο της Αγίας Αικατερίνης, η οποία εκτός από το μαρτύριο της συνειδήσεως, το οποίο ο κάθε χριστιανός το βιώνει καθημερινά, πέρασε και από το μαρτύριο του αίματος ομολογώντας τον αληθινό Τριαδικό Θεό.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε το Μνημόσυνο πάντων των ηρώων και των κεκοιμημένων του κατεχόμενου Παλαικύθρου.

Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Δήμαρχος Λατσιών κ. Χρίστος Πιτταράς και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Εκ μέρους της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου το στεφάνι κατέθεσε ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος. Ακολούθως, κλήρος και λαός έψαλλαν τον Εθνικόν Ύμνον.

Ο Επίσκοπος Μεσαορίας προσέφερε στο Δήμαρχο Λατσιών, εκ μέρους της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Παναγίας Παλαικύθρου και όλων των Παλαικυθριτών, το ιερό εικόνισμα των Αγίων Πέντε Ιεραρχών της Κυθρέας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων